Бургаските полицаи започват кампания срещу трафика на хора

  • 11 юли 2011 11:00

  • 860
  • 0
Бургаските полицаи започват кампания срещу трафика на хора
©

Това съобщиха от пресцентъра на община Бургас.


Бургас и районът на Черноморието са рискови по отношение на трафика на хора, особено през летния сезон, поради което Националната комисия за борба с трафика на хора финансира провеждането на лятна кампания с широк кръг събития в града.


Тя включва изяви на открито – театрални скечове, раздаване на информационни материали, включването на хората от улицата в рисуване със спрей.


Събитието, с което ще се открие кампанията, ще бъде на 14 юли от 17.00 часа пред Летния театър и ще включва изработването на голямо (2 на 5 м) пано от художници, рисуващи със спрей по темата трафик на хора, което да предупреждава и привлича вниманието на младите хора на Бургас върху риска от попадане в ситуация на трафик.


Още от обяд на този ден ще започне изработването на паното, което до 17.00 часа ще бъде почти в готов вид. На събитието ще присъстват Йорданка Ананиева и д-р Лорис Мануелян – зам. - кметове на община Бургас, както и Антоанета Василева – секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора.


Доброволците на Местната комисия ще раздават информационни материали, ще разговорят с гражданите, ще представят музикални изпълнения на открито.


Художественото пано ще остане до края на летния сезон, заедно с посланията на всички хора, ангажирани с проблема, написани или нарисувани върху по-малки платна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
860 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини