Задържаха двама за търговия с дрога

  • 11 януари 2013 17:07

  • 1311
  • 0
Задържаха двама за търговия с дрога
© МВР

Двама софиянци са задържани за търговия с наркотични вещества при планирана операция, проведена от служители от ГДБОП – ОБОП – София.

Към 15 часа вчера пред жилищен блок в столицата е спрян 19-годишният Н. В., криминално проявен за кражби и грабежи. У него спецполицаите намерили две полиетиленови топчета с наркотично вещество, което, по думите на задържания, е амфетамин.

Минути по-късно в дома му е задържан и Д. М. /34 г./ - Бенеца, от когото Н. В. купил наркотика. Д. М. е криминално регистриран за изнасилване, грабежи, множество кражби и хулигански прояви. В хода на разследването е установено, че той се занимава с директна продажба на наркотични вещества.

В жилището му са открити и иззети различни разфасовки с прахообразни вещества и тревиста маса – видимо марихуана и амфетамин, електронна везна и мобилен телефон. Иззетите вещества са предадени за експертизи.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а от НК, под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

Работата по разследването продължава.

Последвайте канала на

1311 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини