Иззеха стоки - менте в Боровец

  • 11 януари 2013 12:36

  • 617
  • 0
Иззеха стоки - менте в Боровец
©

Стоки-менте са иззети при специализирана полицейска операция в курорта „Боровец”. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Операцията е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР- София съвместно с представители на Патентно ведомство и териториална дирекция НАП- София. Акцент на проверките били търговски обекти, извършващи продажба на защитени търговски марки. В хода на спецакцията са били инспектирани общо шест обекта в курортния комплекс, в три от тях било констатирано наличие на неистински маркови стоки. В магазин за продажба на облекла проверяващите се натъкнали на десет якета от марката BENCH, които се продавали без съгласието на притежателя на марката, нарушение съгласно чл. 81, ал.1 и ал.5 от Закона за марките и географските означения. Във втория магазин инспекторите установили, че за продажба се предлагат 45 чифта ръкавици от марката HEAD отново без съгласието на притежателя на марката.

В третия търговски обект се предлагали четири портфейла, реплики на марката D&G.

За констатираните нарушения представителите на Патентно ведомство са съставили актове на управителите на магазините. Фалшивите стоки са иззети. Назначени са експертизи.

Последвайте канала на

617 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини