Студент върна 700 долара, дадени му по погрешка в клон на голяма банка

  • 10 януари 2013 20:52

  • 970
  • 2
Студент върна 700 долара, дадени му по погрешка в клон на голяма банка
©

Второкурсник от Велико Търново върна дадените му по погрешка 700 долара в клон на голяма банка в старата столица, съобщи БНТ.

Момчето върнало парите, без да се поколебае, макар че можел да ги задържи. Така Росен Любенов стана известен сред състудентите и приятелите си като най-честният и добър човек, който познават.

Росен Любенов е студент в Националния военен университет "Васил Левски". Разказва, че имал спестявания от лятото, когато бил на бригада в чужбина. По сметката му останали едва 80 долара, които искал да изтегли. За негова изненада обаче служителката от банката му изплатила доста по-голяма сума.

"И тя ми вика върви на втора каса и касиерката ще ти изплати останалата част от сумата и касиерката на втора каса започна да ми доизплаща останалата част и аз се подписах, че са 80 долара и прибирам се в дома и гледам те са 740 долара", разказа пред БНТ Росен Любенов.

"Да изхарчиш, без да се замислиш пари, дадени ти по погрешка, е голямо изкушение", казва Росен, но когато си представил, че някой друг ще страда, решил да ги върне на банката.

"Първите два часа си правех планове къде да ги изхарча вечерта. Изключително много хора мои приятели и колеги от университета ми казаха, че това е глупост - да ги върна. Отидох до банката, върнах парите. Това си е мое решение и всеки има право на избор. Почувствах се гузно и мислех, че трябва да сме малко по - човечни, като хора", Росен Любенов.

От банката заявиха, че Росен е един от най-лоялните клиенти, които са срещали. Най-щастлива обаче е касиерката, която заради доброто му сърце, се разминала с голяма глоба и запазила работата си.

Последвайте канала на

Десислава Станева
970 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ghost

2013.01.11 | 12:18

2
ami ako ti trqbwat za skypostruwashta operaciq ... moje bi ... bai ganio moje da ne syshtestwuwa, no e jiw w umowete na takiwa hora kato teb !!!
Sando

2013.01.11 | 06:26

1
Е напоследък много, грешки станаха и все хората връщат парите. Айде на мен нека по погрешка ми преведат 10к пък после си ги търсете.

Добави коментар

Водещи новини