Служители на ДОТИ взривиха пакет в центъра на Бургас (обновена)

  • 09 януари 2013 19:37

  • 4310
  • 2
Служители на ДОТИ взривиха пакет в центъра на Бургас (обновена)
©

Съмнителен пакет вдигна на крак полицията в Бургас и живеещите на кръстовището между улиците „Оборище" и „Кирил и Методий".

Сигналът за него е бил подаден преди около час в Първо районно управление на полицията, от преминаващи наблизо граждани. Районът е бил отцепен веднага, а местните са били изведени зад линията и не им се е позволявало да се приберат по домовете им. Подозрителният предмет тиктакал силно и изплашил до смърт минувачите, които се усъмнили в поставена бомба. На място е пристигнал екип на ДОТИ. Експертите са взривили пакета от дистанция с контролиран взрив. 

След извършените проверки се оказало, че китайски часовник е предизвикал паниката. Той бил опакован в амбалажна хартия и пристегнат с тиксо. Именно от него са дошли тиктакащите звуци.  Експертите от ДОТИ са категорични, че сред останките от взривения пакет не са открити следи от експлозив. Блокадата на района вече е вдигната.

Не е ясно до момента кой и защо е оставил на улицата пакет с часовник. От полицията са на мнение, че това е провокация, целяща да провери реакцията на специалистите. Според "Стандарт нюз", бомбата е била оставена в непосредствена близост до хитовото бургаско кафене ВИП, чийто наемател е моделката Ирена Иванова. Името й нашумя в един от сезоните на риалитито Биг Брадър. Запознати смятат, че е твърде вероятно пакетът да е подхвърлен като предупреждение към нея. Бургаската манекенка е в конфликт с бивше гадже, твърдят запознати. В края на миналата година новият й автомобил "Пежо" пламна посред нощ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4310 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
IceFrog

2013.01.10 | 19:56

1
И аз обичам да играя Доти!
xxxx

2013.01.10 | 19:56

2
6toto si tapak

Добави коментар

Водещи новини