Пишман крадци се снимаха как точат банкомат

  • 09 януари 2013 07:17

  • 2383
  • 0
Пишман крадци се снимаха как точат банкомат
©

Пишман крадци от Белово, които се опитали да точат чужди дебитни карти от банкомат, оставиха снимки на физиономиите си на местопрестъплението, пише "Монитор".

Според изданието двамата изобщо не се сетили, че монтираното от тях скимиращо устройство за записване на ПИН кодовете ще заснеме и лицата им. Двамата апаши - Йордан К. и Николай М., дори имали неблагоразумието да закачат камерата на банкомат на ДСК в центъра на града недалеч от своите къщи и така почти насила попаднали в ръцете на полицията. Още повече, че устройството се намирало на метри от сградата на местната общинска администрация и цялата акция била на показ като „Биг Брадър” за беловските чиновници. Крадците направили и пълни самопризнания, а сега ще застанат и пред Темида, за да отговарят за незаконните си действия. Двамата ортаци залепили скимиращата камера минути след като видели, че банков служител зарежда банкомата със 160 000 лв.

Изчакали и първия клиент, който дошъл да тегли от картата си пари - Иван Р. от близко село. Наблюдателният мъж забелязал, че панелът на прозорчето, от който се теглят банкнотите, е отлепен и пробвал да го поправи, но пластмасовият панел паднал на земята и монтираните в него допълнителни платки и батерия за джиесем, USB и микрокамера лъснали пред слисания гражданин. Той веднага извикал полиция и така по записа от видеокамерата лицата на крадците били разпознати и дадени на прокурор, а в Белово ги взели на подбив заради неуспешния им удар.

Разследващите успели да свалят 3 файла, в единият от които имало записани данните за 14 карти.

Самите апаши пък се били “щракнали” до кръста - единият със синьо, другият – с черно яке, в мига, в който поставят скимиращите машинки. Имало кадър, който пък показвал как „банкерите” се уговарят къде да поставят устройството, за да изтегли информация за чуждите дебитни карти. Според криминалисти Йордан и Николай били стари познайници на МВР и в момента се разследват за притежаване на антични културно-исторически ценности - монети, обици, пръстени, токи и металотърсач - находки, открити в дома на по-младия, 29-годишния Николай. Ортакът му, 38-годишният Йордан, също се бил сдобил с антична монета и ще прави компания на приятеля си в съда, пише още вестникът.

Последвайте канала на

2383 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини