Удостоиха ген. Делов с орден "Стара планина"

  • 08 януари 2013 16:22

  • 1023
  • 3
Удостоиха ген. Делов с орден "Стара планина"
©

Президентският указ за удостояването на ген. Васил Делов с орден "Стара планина" бе обнародван в "Държавен вестник" днес, съобщи пресцентърът на ПП "ГЕРБ".

Гражданският инициативен комитет /ГИК/ за удостояване на ген. Делов с най-високия държавен орден, създаден в Кърджали и оглавен от народния представител от ГЕРБ Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, благодари на жителите на града и на всички родолюбци от различни краища на страната, които са се включили в подписката и не са позволили пренаписване на историята и гавра с паметта на бележития български военачалник, се казва в писмо на комитета до БТА.

Благодарение на ГИК, личността на ген. Делов е реабилитирана, а историческата истина възтържествува, каза Караянчева, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.

Освен това се е състоял обществен дебат, който разобличил призивите за оспорване на Балканската война и насаждане на реваншизъм, подчерта още Караянчева. Тя благодари на всички граждани и институции за подкрепата, изтъквайки, че тяхната всеотдайност и съпричастие е доказала способността на българския народ да се обединява в името на големи каузи.

Последвайте канала на

1023 3

Коментари 3

Добави коментар

2013.01.09 | 11:11

3
Турското име Кърджали е дразнещо. Когато националистите вземат властта рано или късно ,да го преименуват на Деловград!
Стефан К.

2013.01.09 | 08:58

2
Много мъдър и правилен ход на президента. След като ДПС се изгавриха с българите относно тази личност и като местни управляващи (избрани от хората там, няма какво да се сърдим) нямаше как да им се налага волята на правителството. Но ето как с един стратегически ход президента ги матира. Благодаря ви г-н Президент
VolenSeksito

2013.01.09 | 05:07

1
Ba6tizata Putin e saglasen da se kazva Volensiderovo.

Добави коментар

Водещи новини