Македония с нова антибългарска поредица

  • 08 януари 2013 09:53

  • 1149
  • 2
Македония с нова антибългарска поредица
©

В първия ден на Коледните празници в Македония, скопският „Утрински весник” започна публикуването на нова антибългарска поредица „Как бяха ликвидирани македонските евреи”.

Автор на поредицата е Виктор Цветановски, някогашен кореспондент на „Нова Македония” в София и щатен автор на антибългарски публикации.

В първата част на поредицата Цветановски пише, че „България на няколко пъти вече застава на европейския път на Македония в стремежа си да я застави да приеме българското тълкувание на историята. Този път това стана с използването на голямата трагедия на македонските евреи, които бяха изпратени в лагера в Треблинка”.

Според Цветановски, приказката за македонските евреи, разказана във филма „Трето полувреме”, дотолкова разгневила българските държавници, че те активирали всички лостове, с които разполагат в Европейския съюз, за да спрат европейското развитие на Македония.
В публикацията се твърди, че гибелта на македонските евреи е болна тема за България, която иска да покаже пред Европа и света чистото си лице и не иска да признае, че за еврейската трагедия в Македония са виновни българското профашистко правителство и цар Борис ІІІ.

Виктор Цветановски смята, че спасяването на повече от 50 000 евреи в България, не може да заличи престъплението от изтреблението на евреите в Македония и Тракия, и че за спасяването на българските евреи нямат заслуга нито българският цар, нито правителството, нито парламентът на България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1149 2

Коментари 2

Добави коментар
Аз

2013.01.08 | 21:38

2
Браво братя македонци, о неразумни юроде!
Z I L

2013.01.08 | 21:38

1
Бре големи сладури тез макета,то бива бива простотия ама тяхното граничи със шизофрения.Ама като гледам маи Европата само в съништата си ще я гледате,ама вий си знаете...

Добави коментар

Водещи новини