САЩ: Башар Асад е безчовечен

  • 08 януари 2013 08:07

  • 753
  • 1
САЩ: Башар Асад е безчовечен
©

Дипломацията на САЩ обвини сирийския президент Башар Асад, че е безчовечен и ирационален лидер на страната си, където  21-месечният конфликт е взел 60 000 жертви по данни на ООН, предаде Франс прес.

"Лично аз определено бих сметнала деянията му за въплъщение на злото", каза говорителката на Държавния департамент Виктория  Нюланд. "Той отиде отвъд бруталността. Това, което направи на народа си, е нечовешко. Асад е един от най-бруталните играчи на  международната сцена днес. Не смятам, че човек, способен на престъпления над собствения си народ може да бъде смятан за  рационален в човешкия смисъл на понятието", заяви говорителката на Държавния департамент.

В неделя Държавният департамент на САЩ заяви, че предложеното от Асад политическо решение за изход от  гражданската война в Сирия е "откъснато от действителността" и отново призова за оставка на сирийския президент, припомня АФП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
753 1

Коментари 1

Добави коментар
007

2013.01.08 | 14:35

1
А какво да кажем за 150 000 деца, убити от американците в Ирак, за които Хилари каза, че били приемливи жертви, и си струвало?! А убитите в Сирия са от двете страни.

Добави коментар

Водещи новини