Куче на полицай убило старица

  • 08 януари 2013 07:39

  • 1290
  • 0
Куче на полицай убило старица
©

Полицай от Дряново и съпругата му застават пред съда заради агресивното си куче. Обвинението срещу семейството е за причиняване на тежка телесна повреда на възрастна жена от домашния им любимец, пише "Монитор".

На 11 юни 2010 г. баба Стефанка Тодорова отивала с още две жени към лозето си извън града. По пътя изостанала малко и внезапно била нападната от няколко едри озверели кучета. Псетата съборили 82-годишната старица на земята и започнали да я ръфат. Когато граждани се намесили и успели да отърват жената, тя вече била в много тежко състояние. В болницата се наложило да ампутират ръката й, а малко след това старицата починала.

Като подсъдими за причинената смърт пред съда бяха изправени 45-годишният полицейски служител Красимир В. и съпругата му. Първоначално Районният съд в Дряново осъди семейството на по три месеца условно. Окръжният съд в Габрово обаче ги оправда на базата на направените две киноложки експертизи. Според тях въпреки намерената по муцуната и козината на полицейското куче ДНК от нахапаната то не било нападнало баба Стефка. Дори нещо повече, експертите кинолози заявиха пред съда, че немската овчарка се била откъснала от синджира, за да защити бабата от другите кучета. След обжалването оправдателната присъда и мотивите на Окръжния съд в Габрово бяха разбити на пух и прах от ВКС, който постанови делото да се гледа отново в окръжната инстанция, но от друг съдебен състав.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1290 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини