Air France пусна евтини билети за пътници без багаж

  • 07 януари 2013 19:15

  • 1817
  • 0
Air France пусна евтини билети за пътници без багаж
©

Френската авиокомпания Air France започна от понеделник нова програма за съживяване на губещите полети на къси и средни разстояния като предложи 1 милион билета на цени под тези на евтините превозвачи и скоростните влакове, съобщи "Дневник", позовавайки се на Reuters.

В продажба са пуснати еднопосочните билети MiNi с цени, които започват от 49 евро с таксите. Те са насочени към онези около 40% от пътниците на Air France, пътуващи без да чекират багаж. Сумата е с около 20 евро по-малко от най-евтиния билет за икономична класа, който се предлага в момента.

Клиентите на MiNi няма да могат да събират точки за програмата frequent flyer, но обслужването им няма да отстъпва от това, предлагано на стандартните пасажери.

Френско-холандската група Air France-KLM заема второ (след германската Lufthansa) място сред европейските превозвачи по повечето показатели и анализатори настояват ръководството й да положи усилия за намаляване на разходите и подобряване на услугите.

Авиокомпанията съобщи, че ще предложи 1 милион евтини билета по 58 направления, включително за полети вътре във Франция. Първите билети, които могат да се купят в момента, са за полети на 6 февруари. Сайтът за резервации блокира през деня и според изпълнителният вицепрезидент за Франция Кристиян Боарьо "Стартът се оказа по-успешен, отколкото очаквахме".

Късите полети ще бъдат събрани в три категории, всяка според самолетите, с които се изпълняват. В мрежата на Air France се използват машини от фамилията Airbus A320, нискоразходната дъщерна Transavia лети с Boeing 737, а регионални поделения разполагат със самолети с по-малко от 100 места.

Последвайте канала на

1817 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини