Разследват взломни кражби в Русе

  • 07 януари 2013 17:25

  • 790
  • 0
Разследват взломни кражби в Русе
©

Първо и Второ РУП са започнали разследване по три сигнала за взломни кражби, станали в търговски обекти в Русе, през последните две денонощия.

Вчера във Второ РУП - Русе е постъпил сигнал за взлом и кражба от фризьорски салон в Русе. Според информацията дадена от частната охранителна фирма, отговаряща за сигурността на обекта в 06:20 часа на 06.01.2013 г., при тях е получен сигнал за нарушаване защитата и задействане на сигнално-охранителната техника в охраняван обект, намиращ се в кв. "Възраждане" в Русе. В 06:23 часа служители на СОТ-фирмата са пристигнали на място, където са установили, че чрез счупване на патрон на заключващ механизъм на ПВЦ врата, неизвестен извършител е проникнал в салона. След постъпване на сигнал и в МВР, на адреса е изпратена дежурна оперативна група от Второ РУП, която е извършила оглед на местопроизшествието, при което е установена кражба на лаптоп и две професионални машинки за подстригване. По случая е започнато досъдебно производство, предаде Ruse24.bg.

Първо РУП разследва други две посегателства в търговски обекти в Русе. На 6 януари т.г., към 02:24 часа е бил взломен прозорец на складово помещение и е проникнато в магазин за хранителни стоки в жк "Дружба-2" в Русе, откъдето е направен опит за кражба. Търговският обект се охранява от фирма със СОТ. След като е постъпил сигнал в МВР дежурна оперативна група от Първо РУП е извършила оглед на местопрестъплението и е започнало разследване като е заведено досъдебно производство. Другото деяние е станало за времето от 16:00 часа на 6 януари до 02:58 часа на 7 януари 2013 г. в Русе, в магазин за ювелирни изделия, намиращ се в централната градска част. Сигнал за случая е подаден в ОДМВР-Русе от СОТ фирмата, отговаряща за сигурността на обекта.

Изпратена е дежурна оперативна група от Първо РУП. При извършения оглед от служителите на реда е установено, че в обекта е проникнато чрез удар с твърд предмет, което е предизвикало счупване на стъклената входна врата. От вътрешността са откраднати сребърни накити - ланци и гривни. Според първоначалните данни на тъжителя щетите се оценяват на около 12 000 лв. Започнало е разследване по случая, заведено е досъдебно производство.

Последвайте канала на

790 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини