Обама издига републиканец за министър на отбраната

  • 06 януари 2013 17:29

  • 868
  • 0
Обама издига републиканец за министър на отбраната
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият ще номинира бившия сенатор републиканец Чък Хейгъл за министър на отбраната и може да  оповести това още утре, съобщи за Ройтерс сътрудник на демократите в Конгреса.

Изборът на Хейгъл по всяка вероятност ще разпали битка при утвърждаване на кандидатурата му в Сената заради позицията му  към стратегическия съюзник на САЩ - Израел. Бившият сенатор от щата Небраска критикува намеренията за военен удар срещу Иран от страна на еврейската държава и подкрепя опитите да бъде накаран Иран да седне на масата за преговори за бъдещия мир в  Афганистан. Хейгъл бе порицаван и за коментарите му относно санкциите, наложени на Иран заради ядрената му програма.

66-годишният Хейгъл има лични връзки с Обама от времето, когато и двамата са били в американския Сенат, които са скрепени при съвместни отвъдморски пътувания. По време на престоя си в Сената Хейгъл, който е бил ранен във Виетнамската война, си  извоюва репутация на човек с независимо мислене и откровени изказвания, отбелязва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

БТА
868 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини