ММА боец хвана кръста в Русе

  • 06 януари 2013 14:21

  • 2286
  • 0
ММА боец хвана кръста в Русе
©

Състезателят в свободните боеве Светлозар Савов хвана Богоявленския кръст, хвърлен от Русенския митрополит Неофит в  студените води на река Дунав.

Общо 16 души взеха участие в ритуала на Йордановден. Смелчаците не се уплашиха от температурата на водата, която беше 3,8 градуса. Заявилите желание дори бяха 31, но поради мерки за безопасност останалите не бяха допуснати.  Най-младият участник беше 18-годишният ученик в професионалната гимназия по дървообработване в Русе Анатоли  Петров, който скочи за трета поредна година.

Победителят, 24-годишният Светлозар Савов, който е студент по кинезитерапия в Русенския университет, хваща за четвърти път  кръста.  "Не е важно кой ще извади кръста, защото това е до голяма степен късмет. Пожелавам на всички да бъдат живи и здрави. Три  години подред вадих кръста - от 2009 до 2011 година. Миналата година пропуснах, но сега отново се завърнах", каза Савов, който е родом от град Златарица.

Младежът получи халат и 100 лева от кмета на Русе Пламен Стоилов. Областният управител Стефко Бурджиев му подари икона и  бутилка вино, а митрополит Неофит му връчи бутилка ракия и  парична награда.

Хиляди русенци присъстваха на Великия Богоявленски водосвет на брега на река Дунав.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини