Уволнен от временната заетост се обеси

  • 05 януари 2013 16:36

  • 2701
  • 0
Уволнен от временната заетост се обеси
©

56-годишният дупничанин Иван Занев се обеси със сезал, след като беше уволнен. Той бил нает да работи по програмата за временна заетост по озеленяването в общината, съобщава в. "Струма".

Заради това, че пропуснал да ходи на работа през почти целия декември, вчера му била връчена заповед за дисциплинарно уволнение. Към 20,00 часа вечерта майката на Занев го открила да виси обесен на примка от сезал в кухнята на къщата им. При вида на мъртвото тяло на сина си, тя изпаднала в несвяст, но все пак успяла да се обади на 112, надявайки се той още да е жив. В шока си казала, че в къщата й има тежко болен от рак и екип на Спешна помощ трябва да дойде веднага. Дежурната лекарка отишла в дома на обесилия се, очаквайки да види болен пациент на легло, но в този момент се ударила във висящото безжизнено тяло на Занев. Единственото, което вече можело да се направи, било да се установи смъртта. Дошлите криминалисти не открили никакви следи от насилие.

Съседите на Занев споделят, че бил кротък човек, пийвал, но не буйствал и нямал конфликт с никого. Преди години съпругата му го изоставила и заедно с двете си деца отишла да живее в София.

Екологът на община Дупница Румен Низамов, на когото бил подчинен Иван Занев сподели, че е потресен от случилото се. Никой не очаквал да стигне дотам. Шефът на обесилия се човек каза, че бил принуден да го уволни, тъй като не се появил на работа през целия декември и не представил никакъв извинителен документ. А при дисциплинарно уволнение не може да се запише на борсата и да получава обезщетение. Иван бил кротък човек, не се карал с колегите си, но често идвал пиян на работа. А като вземел заплатата си, която била около 300 лева, не се явявал с дни, докато не я изпие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини