Спипаха крадци на винкели

  • 04 януари 2013 14:33

  • 698
  • 0
Спипаха крадци на винкели
©

Двама са задържани след рязане на метален стълб от далекопреносна мрежа за високо напрежение в Русенско.

Около 08:30 ч. на 3 януари в РУП - Две могили полицейски служител е сигнализирал за две лица, вероятни извършили на кражба в района на помпена станция. Полицаят обяснил на колегите си, че около 08:00 часа, пътувайки по главния път Варна - Русе, е забелязал в нивата от лявата страна на пътя, в близост до помпена станция "Изравнител", да примигва светлина, предаде Ruse24.bg.

Той спрял колата си и изчакал известно време, докато видял лекотоварен автомобил марка "Опел - Фронтера" с русенска регистрация да излиза от района на помпената станция на главния път, отправяйки се в посока Русе. Междувременно служителят е подал сигнал на колегите си по телефона, а той самият тръгнал след джипа, който след около 5 км спрял вдясно и от него излезли две лица.

Когато полицаят спрял до тях и се легитимирал, двамата мъже побягнали през нивата в посока към "Образцов чифлик".

На мястото са изпратени екипи от Второ РУП и РУП - Две могили. След оказано съдействие на служители от ГООР при Второ РУП-Русе, двете лица са задържани, като се установява, че това са Д.Д. /32 г./ и Г.Ф. /27 г./. Дежурна оперативна група е извършила оглед на повален метален стълб от далекопреносната мрежа "високо напрежение", намиращ се в близост до помпената станция, в землището на село Щръклево, при което е установено, че чрез нагряване от стълба са срязани метални винкели.

Извършен е оглед и на лекотоварния автомобил "Опел", при който е установено, че багажникът му е пълен с метални винкели, рязани чрез нагряване и отговарящи по размер на винкелите на поваления стълб, имало е и газова бутилка с горелка. Лицата са отведени в районното управление "Полиция" в Две могили.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4 от НК, срещу двамата мъже.

Работата по разследването продължава.

Последвайте канала на

698 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини