Деца дрогираха родители с млечен шейк

  • 04 януари 2013 14:33

  • 2413
  • 0
Деца дрогираха родители с млечен шейк
©

Тийнейджърка от Калифорния упои родителите си с млечен шейк, за да може да остане и след 22.00 часа пред компютъра, браузвайки в мрежата, пише Mashable.

Към 15-годишното момиче се присъединила и нейната 16-годишна приятелка. Двете изявили желание да купят млечни шейкове за родители. Според Sacramento Bee възрастните изпили само една четвърт от напитките, защото имали зърнест вкус. Малко след това заспали. Събудили към 01.00 през нощта с главоболие, но отново легнали да спят.

На другата сутрин – подозирайки, че са били упоени – родителите отишли в местното полицейско управление, за да бъдат тествани за наркотици. Тестовете се оказали положителни – децата са използвали сънотворни, пише сп. "Обекти".

Тийнейджърите са отведени във възпитателно училище. Ако те са били пълнолетни, присъдата би могла да бъде и затвор за определен период от време.

Проучванията в САЩ показват, че тийнейджърите искат да се откъснат от мрежата, но се опасяват, че по този начин могат да пропуснат нещо. Според други изследвания пък Facebook води до нарцисизъм, антисоциално поведение и агресивни прояви в подрастващите. Същото проучване обаче допълва, че социалната мрежа довежда и до по-засилени прояви на „виртуално съчувствие“, което може да се прехвърли и реалния живот.

Все още не е ясно какво точно са правили в интернет двете момичета.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини