Помощникът на камикадзето от Бургас се казва Ралф Рико

  • 03 януари 2013 10:03

  • 3876
  • 4
Помощникът на камикадзето от Бургас се казва Ралф Рико
©

Изготвен е нов портрет на извършителя на атентата в Бургас. Това се е наложило след получени нови данни от антропологични експертизи. Вече е ясен кой е един от предполагаемите двама съучастници на терориста, взривил бомбата, съобщи ТВ7.

По думите на завеждащия Окръжен следствен отдел в Бургас - Станелия Караджова, единият от помагачите се е подвизавал с името Ралф Уилиям Рико. Разследването е събрало данни за още едно - четвърто лице, съпричастно към атентата, но по установяването на неговата самоличност, както и за контактите с другите три, все още се работи.

Според разследващите, не може да се направи пълно описание на случилото се в последните минути, защото липсват показания на лица, които са били в близост до мястото и са видели действията на атентатора, непосредствено преди взрива. Поведението на извършителя в дните преди атентата показва, че той не е имал намерение да слага край на живота си. Заключението е направено на база разкази на свидетели, които са го разпознали в хода на разследването, и при анализ на записи от камери.

Възможностите според експертите са две - или да е натиснал погрешка бутона, или да е настанала суматоха, при която бомбата е била неволно активирана. Продължават разпитите на свидетели, назначават се допълнителни експертизи, към момента основно се прави проследяване и анализ на съобщения по интернет, които са свързани с организацията на атентата.

Последвайте канала на

Novini.bg
3876 4

Коментари 4

Добави коментар
Али

2013.01.04 | 11:27

4
Верно ли?
asdasd

2013.01.04 | 11:27

3
Качете снимките си тук - http://kachi-snimka.eu/
.

2013.01.04 | 11:27

2
и помагач Р.Р. ?!
един българин

2013.01.04 | 11:26

1
А, не се притеснявайте....Те израелските служби вече знаят кой е извършил атентата и може би вече е наказан подобаващо.Според вас защо веднага тук се стекоха Мосад и ЦРУ веднага след атентата?За да не могат нашите "служби" (или това което остана от тях) от некадърност да заличат важни улики и така да провалят цялото разследване.Според вас случайно ли научихме тези неща точно след посещението на Цв.Цв. и Б.Б. във Вашингтон.......?

Добави коментар

Водещи новини