В 40 училища в Благоевградско има целодневно обучение

  • 03 януари 2013 08:50

  • 985
  • 0
В 40 училища в Благоевградско има целодневно обучение
©

В 40 училища в Благоевградска област се реализират дейности по проект "Подобряване качеството на образованието чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес".

В благоевградското училище с изучаване на чужди езици "Св. Климент Охридски" бе открита обновена класна стая със средства по проекта. В нея децата от втори до четвърти клас ще се обучават в така наречените полуинтернатни групи.

В обновената класна стая в благоевградското училище се обучават близо 50 деца. Занималнята е вече с нови чинове, маси и гардеробчета и нова магнитна дъска.

От училището казаха, че интересът от страна на родителите към целодневната форма на обучение за децата от първи до трети клас е голям, информира БНТ. Наблюденията на образователния инспекторат показват, че броят на отпадналите ученици значително е намалял.

За миналата учебна година в училищата в Благоевградско по проекта, финансиран от Европейския съюз, за подобряване качеството на образованието чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес са инвестирани близо 2 милиона лева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
985 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини