Фирмите вече могат да подават годишните си финансови отчети

  • 02 януари 2013 08:28

  • 1189
  • 0
Фирмите вече могат да подават годишните си финансови отчети
©

От днес фирмите вече ще могат да подават годишните си финансови отчети не само в Агенцията за приходите, но и в офиси на данъчните.

Така бизнесът може да декларира на едно място дължимия корпоративен данък и годишния отчет.

До края на юни догодина фирмите трябва да публикуват в търговския регистър финансовите си отчети за 2012-та и цял пакет попълнени счетоводни документи. Подаването им става в офисите на Агенцията по вписванията. Освен тези отчети фирмите трябва да декларират и дължимия корпоративен данък, но с документ до приходната агенция.

През 2013-та бизнесът може да си спести ходенето до двете институции. Служители на Агенцията по вписванията временно ще работят в офисите на данъчните. Така на едно място ще приемат и финансовия отчет на всяка фирма и декларацията за корпоративния данък.

Съвместен труд ще кипи в 34 от офисите на НАП в големите градове на страната. Данъчните и служителите от Агенцията по вписванията ще работят заедно в София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин и още 16 града, информира Нова телевизия.


От НАП очакват от улеснението да се възползват фирмите, които подават годишните си декларации за облагане с корпоративни данъци на хартия, а не по електронен път. И в офисите на НАП бизнесът ще трябва да плаща за услугата, която извършват служителите на Агенцията по вписванията. Таксата е 50 лева.


Подаването на двата комплекта документи на едно място ще приключи в края на март, когато изтича срокът за деклариране на корпоративния данък. След това финансовите отчети ще се приемат само в офисите на агенцията по вписванията или електронно - пак там.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1189 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини