Най - много туристи в Охрид има от България и Сърбия

  • 31 декември 2012 10:43

  • 1356
  • 2
Най - много туристи в Охрид има от България и Сърбия
©

В Охрид пристигнаха гостите, които ще прекарат тук новогодишната нощ, това предадоха електронните издания "Охрид нюз", "Инпрес", телевизия А1Он.

Според хотелиерите, най-многобройни са туристите в Охрид от съседните страни - Сърбия, България, Албания, Гърция, както и от Черна гора и Хърватия. Управата е подготвила концерт за посрещането на Новата 2013 година на градския площад.

В неделя градът преливаше от хора. Температурата достигна плюс девет градуса и гостите на Охрид използваха приятното време за разходка и за разглеждане на историческите забележителности на града. След няколкомесечния сън след края на летния туристически сезон, за Нова година и Божик, Охрид отново се оживи. По чаршията и градския кей можеха да се чуят туристи от Сърбия, България, Гърция, най-многобройни са сърбите и българите. Това са предимно хора от по-младото поколение, които са си направили резервации в нощни клубове и заведения.

Оживено е на охридската чаршия, по ресторантите и кафенетата, в магазините, в които в последния момент се купуват допълнения към новогодишните тоалети, както и в супермаркетите, за подготовка на новогодишната трапеза.

В най-големия туристически център на Македония има предложения за всеки вкус и цени за всеки джоб, коментират от туристическия бранш. Работят всички кафетерии, нощни клубове, ресторанти, хотели. Според заетите в бранша, за празничната нощ има примамливи ценови предложения и това означава, че градът ще бъде пълен за посрещането на Новата 2013 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1356 2

Коментари 2

Добави коментар
hahaha

2013.01.02 | 20:39

2
ми той си е в Турция...

2013.01.02 | 13:04

1
Десо Поетесо каква чершия в Македония ма."Чаршията (на турски: Çarşı, на албански: Çarshia, на сръбски: Чаршија или Čaršija) e централна търговска улица"Използвай Български думи,че си помислих ,че Одрин е в турция.

Добави коментар

Водещи новини