Хашим Тачи: Няма да се кандидатирам пак за премиер на Косово

  • 30 декември 2012 21:31

  • 878
  • 0
Хашим Тачи: Няма да се кандидатирам пак за премиер на Косово
©

Премиерът на Косово Хашим Тачи обяви, че на следващите избори няма да се кандидатира за премиер. Той обаче добави, че неговата Демократическа партия (ДПК) няма да отстъпи премиерския пост на друга политическа сила, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Тачи бе категоричен, че ДПК ще победи на следващите избори. Той изрази увереност, че и "Алианс за бъдещето на Косово" на Рамуш Харадинай ще бъде част от управляващата коалиция. ДПК обаче нямало да отстъпи на никого премиерския пост.

Тачи не бил разговарял с Харадинай за прекрояване на правителството, а само за общите цели като европейската перспектива на Косово и реформата на избирателната система.

"Партията, която води страната, дава предложения на другите, а не те на нея", заяви Тачи. Той не изключи възможността за премиерския пост да се кандидатира бившият шеф на разформираната разузнавателна агенция Кадри Весели.

Неотдавна Харадинай заяви, че може да стане премиер още през януари и че това е условието неговата партия да влезе в коалиция с Демократическата партия на Хашим Тачи.

Последвайте канала на

878 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини