Сирийската армия унищожи лагер на Ал Кайда

  • 29 декември 2012 20:33

  • 1046
  • 0
Сирийската армия унищожи лагер на Ал Кайда
©

Сирийската армия е унищожила днес лагер на Ал Кайда в провинция Дейр аз Зур, в източната част на страната.

Държавната информационна агенция САНА, цитирана от ИТАР-ТАСС, отбелязва, че той се е намирал в Маядин, близо до петролно-газовото находище Танак.

Противникът е "понесъл големи загуби в жива сила и техника", посочват сирийски военни източници. Те опровергават информации на арабски телевизии, според които Маядин е преминал в ръцете на бойците от Свободната сирийска армия.

Правителствени специални подразделения са извършили успешна операция по изтласкване на "метежници" от завзетите от тях квартали в град Хомс, на 165 километра северно от Дамаск.

Сирийски армейски части днес са навлезли и в района Дейр-Баалба, който противниците на управляващия режим държаха повече от година, допълва ИТАР-ТАСС.

Авиокомпанията Сирийски арабски авиолинии за първи път от началото на въоръжения конфликт в Сирия отмени кацане на свой самолет в Алепо заради бойните действия в района на летището на втория по големина град в Сирия. Говорител на международното летище в Дамаск уточни, че самолетът, извършващ полет Кайро - Алепо - Дамаск, е пропуснал междинната спирка.

Заради военните действия от началото на декември в района на дамаското летище редица западни авиокомпании отказаха да летят до сирийската столица.

Последвайте канала на

БТА
1046 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини