Пазаруваме подаръци за Коледа в последния момент

  • 21 декември 2012 14:33

  • 2275
  • 0
Пазаруваме подаръци за Коледа в последния момент
©

Българите отлагат купуването на коледни подаръци за последния момент и правят това непосредствено преди празника и дори в самия ден на Коледа.

Изследването е на международна финансова група, направила телефонно проучване сред 2500 респонденти в Чехия, Полша, Словакия и България. Декември е традиционно месецът за пазаруване в Централна и Източна Европа, като две трети от чехите /63 процента), словаците /64 процента/, поляците /66 процента/ и българите /64 процента/ пазаруват коледни подаръци в този период. Българите обаче са "шампиони" в това да отлагат пазаруването до последния ден, отчитат от компанията. Всеки пети /19,3 процента/ купува подаръци в самия ден на Коледа, докато в Чехия това правят едва пет процента от анкетираните.

В България се наблюдава още едно интересно явление без аналог по популярност - 16 на сто от запитаните купуват коледни подаръци след Коледа, по време на намаленията. Същевременно, едва три процента са сънародниците ни, които правят покупките преди началото на декември, е показало проучването.

Последвайте канала на

БТА
2275 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини