Разпитват майката на Тотко Поршето за милионите му

  • 20 декември 2012 20:03

  • 5644
  • 3
Разпитват майката на Тотко Поршето за милионите му
©

Разследващите ще извикат на разпит майката и съпругата на цигарения бос Тодор Хаджижеков - Тотко Поршето, за да ги попитат как е успял само за няколко години да си купи няколко хотела по морето, пише ПИК.

Роднините на милионера ще получат призовки, вместо коледни картички преди настъпването на 2013 година.

Освен произхода на парите за имането му, магистратите от Първоинстанционната специализирана прокуратура ще потърсят отговор и на въпроса – с какви средства Тотко Поршето си е купил поръчков джип от любимата си марка за над 200 000 евро. Пред да го оковат с белезници, 51-годишният бизнесмен се перчел с мощния си всъдеход и твърдял, че като него втори няма не само в столицата, но и в провинцията.

Тодор Хаджижеков ще посрещне Коледа зад решетките.

Спецпрокурорите твърдят, че той е влагал печалбата от незаконното си производство на цигари в хотели по морето и София. Той е собственик на хотел “Сити авеню” в центъра на столицата, както и на два хотела в баровския курорт “Слънчев бряг”.

Тодор Хаджижеков е кореняк софиянец. Израснал е в центъра на столицата, където майка му живее и до днес в съседство с депутата от БСП Георги Пирински. Завършил е математика в Софийския университет, после бил преподавател в химическия факултет, но се отказал от науката и се впуснал в бизнеса. Известен е едновременно в ъндърграунда и в хайлайф средите като човек, който обича скъпите коли, хубавите жени и лукса. В София е популярен и като един от най-заклетите любители на автомобилите “Порше”.

“В момента се извършва пълна финансова ревизия на фирмите на Тодор Хаджижеков. Разследването срещу него протича нормално и се очаква да приключи през пролетта на идната година”, заявиха спецпрокурори.

Последвайте канала на

5644 3

Коментари 3

Добави коментар

2012.12.21 | 13:47

3
Някой вярва ли в дедо Коледа,а?
Ха-ха

2012.12.21 | 09:16

2
"Ще посрещне Коледа зад решетката". Да, нали... Много ще му е скучно в неговата килия 1350305 звезди, в компанията на каймака мафиоти по затвора с пищно празненство, високи децибели на ориенталска музика, проститутки и много ядене и пиене...

2012.12.21 | 09:16

1
Спестявал е от закуски човека!

Добави коментар

Водещи новини