Откриха импровизиран склад за боеприпаси в жилище

  • 20 декември 2012 11:17

  • 810
  • 0
Откриха импровизиран склад за боеприпаси в жилище
©

Полицейски служители от Районно управление „Полиция”-Стражица откриха импровизиран склад за боеприпаси в жилище на криминално проявен в с. Царски извор.

Вчера в хода на специализирана полицейска операция, реализирана на територията на РУП – Стражица полицейските служители извършили претърсване в дома на 64-годишният К. К., известен на полицията и осъждан. Установени са общо 3898 патрона, различен калибър. 3300 от тях са намерени в полиетиленов чувал, 500 в багажник на мотопед, 50 в страничен джоб на врата в лек автомобил "Фолксваген" и 48 са намерени в чанта, намиращи се в гаража на К. К. В хода на проверката е установено, че същият не притежава надлежно разрешително за държането им. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство за държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие, без необходимото разрешително за това.

В хода на полицейската операция е извършено претърсване в жилище в Стражица, обитавано от 21-годишния А. Х. В дома му са установени и иззети, около 2 гр. суха растителна маса, реагираща на канабис. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато бързо производство.

Установени са и 56 кутии цигари без бандерол в кафе-аператив в с. Джулюница и в две жилища в Стражица. Цигарите са иззети.

По трите случая в полицейското управление са образувани преписки. Същите са подготвени за налагане на административни наказания. Проверени са общо 143 лица, от които 12 са доведени в полицейското управление. От тях двама са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Проверени са още 43 МПС, 20 търговски обекта и 30 жилища. Съставени са 18 акта по Закона за българските лични документи, 4 по Закона за движение по пътищата и 9 глоби по фиш.

Последвайте канала на

Десислава Станева
810 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини