Няма бедстващи хора заради усложнената обстановка

  • 20 декември 2012 07:35

  • 734
  • 0
Няма бедстващи хора заради усложнената обстановка
©

Въпреки усложнената обстановка няма пострадали и бедстващи хора, информират от МВР.


Нощта беше напрегната за пожарникарите и спасителите в източната част на страната. Продължават действията им за евакуиране на хора, изтегляне на автомобили и отстраняване на опасни предмети. За изминалото денонощие са постъпили 228 сигнала за произшествия, от които 154 са били за извършване на спасителни дейности. Въпреки усложнената обстановка няма пострадали и бедстващи граждани. В 191 селища има нарушено електрозахранване и дежурни екипи работят за отстраняването на повредите.

Припомняме ви, че от 17.00 часа заради силния снеговалеж в областите Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Русе временно е въведена забрана за движение на товарни автомобили над 3,5 тона.

Област Сливен

Оперативната обстановка на територията на областта продължава да е усложнена от снеговалеж и силен вятър. На места той достига до 34 м/сек. Движението по пътищата е затруднено. Забранено е движението на превозни средства над 10 тона, а останалите трябва да са без ремаркета и с вериги. Изцяло са затворени за движение пътищата, Нова Загора – Стара Загора и Нова Загора – Гурково.

Област Кърджали
Задължително за всички моторни превозни средства е използването на вериги на пътя Ардино – Кърджали, Кърджали - Черноочене – Асеновград, Кърджали - Черноочене - Хасково, Кърджали - Мост - Хасково. Пътищата са проходими при зимни условия.

Област Варна

На територията на областта са възникнали 31 произшествия, от които 25 помощни операции. Освободени от преспите са 12 граждани по пътя Кичево – Долище. Във Вълчи дол един екип от пожарникари и спасители са евакуирали 15 автомобила с 20 пътници, сред тях е имало и майка с малко дете. Оказана е помощ и на други 37 човека по пътя Каменар – Въглен. На същия път е веакуиран и автобус с 50 пътника.

Област Смолян

Пътищата са проходими при зимни условия. Забранено е движението на автомобили без вериги над 10 тона.

Област Добрич

От полунощ са затворени пътищата от Републиканската пътна мрежа, с изключение на пътя Добрич- Балчик – Оброчище –Албена -Златни пясъци.

Област Бургас
Пътя КК “Слънчев бряг” – гр. Обзор е затворен за движение. На място се е образувала колона от закъсали тирове и леки автомобили.

Област Шумен

На работно съвещание при областния управител е обявено бедствено положение за срок от 24 часа.
Екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението са изтеглили закъсал турски автобус по пътя Шумен – Карнобат до с. Ивански, превозващ 23 пътника - 20 от тях са настанени в кризисния център в гр. Шумен, а останалите трима са пожелали да останат в автобуса.

Област Разград
Считано от 20 часа на 19-и декември пътищата в Разградска област са затворени за движение на лекотоварни и товарни автомобили, поради усложнена зимна обстановка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
734 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини