Седем общини в Източна България обявиха бедствено положение

  • 20 декември 2012 07:11

  • 10939
  • 12
Седем общини в Източна България обявиха бедствено положение
© Булфото

Тази сутрин отново е в сила код оранжево - вторият по сериозност код за опасно време.

На много места в източната половина от страната снегът, вятърът и виелиците ще продължат.

В 10 области - Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, са затворени всички третокласни пътища за всички видове моторни превозни средства.

Половин България продължава да е в снежен капан. В цялата област Шумен беше обявено бедствено положение. Снежната покривка там вече е над половин метър. На места са се образували огромни преспи, има сигнали за закъсали автомобили. Забранява се движението на автомобили на територията на цялата област, информира БТВ.

Изключително тежка е обстановката и в Разградско. Там е в сила забрана за движение по всички пътища в областта. Поради сложните атмосферни условия беше спряно и снегопочистването. Близо 25 000 абонати на трите електроразпределителни дружества са без ток.

 Кметът на град Разград Денчо Бояджиев съобщи пред Нова телевизия, че продължава да вали сняг вече 24 часа. В Разградско няма населени места без ток. Той предупреди всички да не пътуват по пътищата в общината. На този етап няма да бъдат затворени училищата в града. Кметът съобщи, че всички те са газифицирани. Днес и утре обаче са неучебни дни в училищата в Разградска област.

Община Исперих обяви бедствено положение заради тежката обстановка по пътищата в региона. Преспите са над метър, няма достъп до две населени места – Райнино и Вазово – уточниха от общинската администрация.

С кметската заповед за бедствено положение се обявяват за неучебни днес и утре, освен училищата и детските градини няма да работят.

От местната управа умоляват гражданите да излизат с автомобилите си само при крайна необходимост, както и да не ги спират на улиците, тъй като пречат на почистващите машини.

Бедствено положение е обявено в общините Бяла, Долни чифлик, Вълчи дол, Дългопол и Ветрино, съобщи областният управител Коста Базитов. Очаква се информация за Аврен, Аксаково, Белослав и Суворово, където вероятно също ще бъде обявено бедствено положение. За Варна не е обявено бедствено положение, но следобед учебните занятия са прекратени, вероятно и утре ще бъде неучебен ден.

В Провадия обстановката е нормална при зимни условия. Верижна катастрофа е станала на южното платно на АМ "Хемус", все още няма информация за инцидента.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
10939 12

Коментари 12

Добави коментар
valo

2012.12.23 | 22:07

12
ей ало писателите , я излезте и почистете малко навън вместо да плямпате и да чакате бойко да ви почисти , сигурно още не сте излизали навън ,но пишете вече за оставки ,

2012.12.23 | 02:46

10
Абе малоумник недорасъл, ти ли си тръгнал акъл да даваш?! Хората ти говорят за БЕДСТВЕНО положение, а не да ровиш с лопата пред гаража! Къде са техниката и машините за които ни смъкват кожите всяка година? Или ти не плащаш данъци, а умнико? Заври си съветите знаеш къде.
ОСТАВКА ! ОСТАВКА ! ОСТАВКА !

2012.12.23 | 02:48

11
Не само Шумен и Търговище, а цяла България без западната и част е в бедствено положение. А идва още по-голям студ през следващите дни ... Затова призовавам премиера Бойко Борисов да си подаде оставката ! Това е огромен провал на управляващите ! И всичко това се случва при положение, че от седмици се знаеше, че зимата се развихря в Европа и Русия. Имаше достатъчно време да се подготвим като държава, но не го направихме. Някой трябва да понесе отговорност ...
21-12

2012.12.21 | 13:03

9
а то си вали, вали, вали . . . .
супер бойко

2012.12.21 | 13:03

8
къде се крие бат бойко тиквата да обикаля с бтр да събере малко пиар или чака бронирания мерцедес само с него да обикаля
ivan

2012.12.21 | 11:48

7
ами някои си ни сядат на задника-хем слушат прогнозата и пак трагват-и после реват-като да не казвам какво
Бай Иван

2012.12.21 | 11:47

6
Гейбери, не давайте акъл на другите хора, ами грабвайте лопатите и спасявайте провала на правителството си ! От вчера чета как привърженици на управляващите укоряват хората, че се оплакват в интернет. Съветват ни да не пътуваме. По-наглите даже ни нареждат да излизаме да чистим снега, докато те стоят на топло уредени от управляващата хунта. Няма да стане ! Това правителство е ваше. Вие го спасявайте ! Бойко Борисов да пререже лентата на бедстваща България !!!
Шуменец

2012.12.21 | 11:47

5
Ами,имаме един кмет, дето за абсолютно за нищо не става. Но, като казвам АБСОЛЮТНО, казвам го съвсем отговорно. Елате в Шумен и ще се убедите сами!
Zeitgeist

2012.12.21 | 11:47

4
Такива са Ви кметовете, в нашето село всички улици са почистени.
ИЗНЕНАДА !!!

2012.12.21 | 11:47

3
МАЙ ПАК НИ ИЗНЕНАДА ААА :) :) :)
xa x

2012.12.21 | 11:47

2
dobre stom ne stava kmeta ni za nishto zashto vie ne se zahvashtane dane si mislite ce vsicko e lesno ama ce narod naprotiv ot vas nishto ne stava
Momo

2012.12.21 | 11:46

1
Ние пък в Пловдив сме си супер! :D

Добави коментар

Водещи новини