Изловиха трима иманяри

  • 19 декември 2012 17:17

  • 1323
  • 0
Изловиха трима иманяри
©

Трима са задържани в Пазарджик за нелегални археологически разкопки, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера служители на ГДБОП – СБОП – Пазарджик, съвместно с полицаи от районното управление в областния град задържаха трима мъже за нелегални археологически разкопки.

Те били разкрити след сигнал за незаконна дейност, свързана с културно-сторически ценности. Екипът спрял за проверка лек автомобил „Нисан”, собственост на 37-годишния В.Р. от с. Черногорово, осъждан за кражба. Освен него, в колата пътували и С.М. на 38 години, осъждан за престъпления по чл. 262, чл. 255, чл. 258 от НК и И.Д. на 38 години, осъждан за хулиганство, и двамата от Пазарджик.
При претърсването на нисана, полицаите открили металотърсач, три лопати и кирка.

Последвало претърсване на пет имота в Пазарджик, обитавани и ползвани от тримата. Намерени са ценности от епохата на римската античност - 37 монети, 4 метални върха, 4 метални фибули. Иззети са и 35 патрона от различен калибър и вид, разглобена пушка с неустановена марка -16 калибър, металотърсач.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 277а-278а от НК, под наблюдението на Окръжната прокуратура – Пазаджик. Тримата са задържани за срок от 24 часа. Работата по разследването продължава.

Последвайте канала на

Novini.bg
1323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини