Брюксел вдигна мерника на електронните цигари

  • 19 декември 2012 15:29

  • 17444
  • 51
Брюксел вдигна мерника на електронните цигари
©

Една от темите, които е залегнала в новата Директива е стандартизиране на тютюневите продукти и техните опаковки. Това означава уеднаквяване на формата, размера и външния вид на тютюневите продукти и техните опаковки – забрана на слим формат, ментолови цигари, увеличени здравни предупреждения и т.н.

Националната асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 изразява притеснението на своите членове от това, че премахването на разликите между тютюневите продукти ще доведе до намаляване на инвестициите от страна на производителите на цигари в техните продукти, себестойността на продукта и крайната цена ще бъдат намалени и потребителите ще започнат да купуват най-евтините продукти, като ще се ориентират и към незаконния пазар. Производителите на цигари ще започнат да купуват по-евтин и по- нискокачествен тютюн и ще се стремят да плащат по-малко за суровината. Това ще намали или изцяло ще отнеме доходите на 200 000 български тютюнопроизводители, които в големи региони на страната те нямат алтернативна заетост.

За съжаление отрицателният ефект на тези мерки ще бъде допълнително утежнен от Общата земеделска политика, по силата на която директните субсидии за тютюна постепенно се намаляват и евентуално напълно спират. Проектът за Директивата ще продължи да се обсъжда в другите институции на ЕС и ние ще продължим да изразяваме нашето мнение, като се надяваме то да бъде взето под внимание.

Последвайте канала на

Novini.bg
17444 51

Свързани новини

Коментари 51

Добави коментар

2013.06.24 | 09:15

51
Mnogo mi e interesno, koi bokluk ne haresa kom. 45
Сашо

2013.06.24 | 09:12

49
Хората които разбират от иконномика и финанси. Членският внос на България е 600 мил. годишно, като го плащаме от 2007 година. Това прави 6 години или 3,6 милярда. Като към това добавим разходите за раздутата в следствие на членството ни андминистрация, спирането на блокеовете на АЕЦ Козлудуй, изпълненията на различни дерективи и забавянето в изпълненията на някои проекти поради изчакване на разрешение от ЕК, сам си прави сметката дали сме "на печалба". Да не говорим и за пълната загуба на суверенност. Вече не сме национална държава а щат във федерация. И това е така, защото законите спъснати от Еворпейският парламент имат по-голяма тежест от Конституцията ни. Да защитаваш членстовот ни в ЕС е също толкова абсурно колкото защитаването на членството ни в НАТО. И двете са престъпни организации, и двете са икономически неизгоди за нас, и двете отнемат правото ни на самоуправление.
Истината!!!

2013.06.24 | 09:12

50
За съжаление в момента сме финансово зависими от ЕС, защото ни спонсорират безвъздмезно за много неща и щем не щем требва да им лижеме гъзовете и да им ходиме по свирката. Това Бойко много добре го знае. Ако не беше ЕС сигурно щяхме да фалираме, но заради КОЙ е въпроса? Първо: 45 години разхищение до неузнаваемост и безотговорно теглене на кредити. Второ 20 години грабене и крадене на държавата. Еми това е положението и ние сега сме тези които обираме пешкира. ИЗВОД: Доживотен затвор, без право на помилване и задължаване за връщане на всичко откраднато в 3-4 поколения напред за всяка мръсна гад през гореспоменатите периоди, която се е нагушила незаконно с пари от държавата!!!!!
Истината е друга !!!

2013.06.24 | 09:10

47
България повече внася в бюджета на ЕС, отколкото успява да получи по различните европейски програми . Така че, ние сме нетен донор на ЕС , а не обратното . Абсолютна глупост е твърдението, че ЕС ни " спонсорира безвъзмездно "

2013.06.24 | 09:11

48
Абе бате идеята като гласувах за правителство ми беше да се спре мутренската показност и престъпност. Това може да се случи. До някаква степен започна да се случва, съгласен съм. Всичко друго си ни беше наред - и цигарите и книжките и светлините на колата и т.н. Сега престъпленията придобиха друг характер обаче - въоръжени грабежи, вече не те джобят като едно време 2 батки да се направят на яки пред момите от 8ми клас, а директно ти се вади нож, пистолет, ръгат те, горят те - 90 пъти наръган! Туй е лудост бе. Вече няма дай тука едно агне да ти свършим работа, сега има плати тая глоба, плати оная глоба и даже не ми се дава свестен отговор за какво съм глобен, а някакво увъртане и спрягане на термина Европейски съюз. Едно време ме обираха батки с мускули и татуировки, а сега ме обират банки и данъчни с якички. Е нали се сещате, че волът тегли до едно време? Като Европейският съюз е причината за страданието ми да го махаме бе. Българите сме били такива, българите сме били онакива, ама ела ги виж европейците август месец на слънчев бряг - пияни, поср*ани, еб*ни, сите алкохолици, педофили и загорели нерези идват в милата ни родина да разпуснат за една седмица от европейски директиви и закони. Аман вече!

2013.06.24 | 09:10

46
В новината обаче не се казва нищо за електронните цигари - четох, четох и пак няма. Да ви пикая на сайта.

2013.01.12 | 04:31

45
"ще отнеме доходите на 200 000 български тютюнопроизводители." - да отглеждат марихуана. По-доходно е, а и Бойко Тиквата има разработени канали и ще осигури пласмента.
Октопод

2012.12.21 | 16:14

44
Цигарата която е сложена за картинка е използвана за направата на марихуана като след това крайчето е завъртяно да не изпада тунджа :D

2012.12.21 | 16:12

43
ХАХАХАХХАХАХАХАХАХХА по-голяма простотия на съм чувал. От 3г не съм пушач, обаче това е пълен та*ак! Забраняват РЪЧНО свитите цигари - свивайте ги с крака и си пушете, ше им .... и забраните изедници.
след дъжд качулка, след свадба булка

2012.12.21 | 16:12

42
Е видяхте ли сега що за стока сме ?? А до вчера не спряхме да плюем милата ни майчица България. Едва когато загубихме природните богатсва на "малката" ни родина - едва тогава ги оценихме. Що файда ....... : |

2012.12.21 | 16:12

41
Аман от евро-директиви ! За 45 г. комунизъм не е имало толкова директиви от Москва, отколкото за 1г година от Брюксел ! Още малко и ще има и директива как да си е**м жените !

2012.12.21 | 16:11

40
Не съм пушач и подкрепям по-принцип забраната на пушене на обществени места.Но тези "Директиви за стандартизиране", налагани от Европейския съюз започват да ме притесняват.Стандартни домати и краставици (безвкусни), щастливи кокошки и прасета, чието месо е като трици, "стондартизирани" шофьорски книжки и т.н. Евросъюза се превръща в една номенклатурна организация, където властва негово величество чиновника.А за да съществува, чиновника ще продължи да измисля какви ли не "стандарти".

Добави коментар

Водещи новини