Антимафиоти разбиха наркобанда в София (снимки+видео)

  • 19 декември 2012 14:17

  • 1869
  • 0
Антимафиоти разбиха наркобанда в София (снимки+видео)
© МВР

Организирана престъпна група, разпространявала наркотици в столицата, е разбита при операция на ГДБОП. Седмина са задържани за 24 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е проведена след получен сигнал за предстояща сделка с наркотици. Те щели да бъдат доставени от 37-годишния Р.Н. и съпругата му П.Н. /32 г./. Двамата са криминално проявени и осъждани за разпространение на наркотици. Около 12,30 ч. вчера на мястото на сделката, с колата, шофирана от съпруга й, дошла П.Н. Тя се срещнала с непълнолетно момиче, известно на инспекторите от „Детска педагогическа стая”, и му предала малък хартиен плик. В момента на предаването двете са задържани. При извършената полицейска проверка спецполицаите открили в плика кафяво прахообразно вещество с тегло около 60 гр. Направеният полеви наркотест реагирал на хероин.

В хода на разследването било установено, че семейството е взело наркотичното вещество от 41-годишния К.К. Непълнолетната клиентка била докарана от П.Т. /36 г./, регистриран за грабежи и кражби. Двамата били ангажирани от Б.Д./40 г./, криминално проявен за кражби, грабежи, наркотици. и осъждан.

В хода на акцията е претърсен домът на K.K. В мазето на къщата са намерени и иззети около 200 гр изсушена зелена тревиста маса. При направения полеви наркотест тя реагирала положително за наличие на тетрахидроканабинол. Претърсен е и домът на 43-годишната Е.В., за която имало данни, че също съхранява наркотични вещества и е в близки отношения с К.К. От жилището и мазето към него, антимафиотите иззели полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество с неустановено съдържание, четири електронни везни, около 200 грама кафяво прахообразно вещество, обвито с тиксо и отделно около 50 грама, обвити също с тиксо, реагиращи положително на хероин; три полиетиленови пликчета със същото на цвят вещество и две полиетиленови пликчета със зелено тревисто вещество, реагиращо положително за марихуана.

За откриването на наркотичните вещества, спецполицаите използвали специално обучено за целта полицейско куче.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а от НК. Работата по разследването продължава.

Проведената операция от е част от започналото „коледно прочистване” на организирани престъпни групи, уточняват от ГДБОП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1869 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини