Токови удари блокираха влаковете във Великобритания

  • 18 декември 2012 19:54

  • 697
  • 0
Токови удари блокираха влаковете във Великобритания
©

Няколко токови удара причиниха проблеми в електрическото захранване на основната железопътна линия в източната част на Великобритания.

В резултат много влакове бяха отменени или имаха няколкочасови закъснения. Според компанията оператор на съоръжението през последното денонощие е имало най-малко 14 силни токови удара по дългото 632 километра трасе.

Все още не е ясна и причината за аварията, която принуди хиляди пътници да останат по гарите или заседнали във вагоните между спирките.

Първият токов удар е станал в понеделник следобед и е продължил през цялата нощ срещу вторник. От министерството на транспорта съобщиха, че екипи по поддръжката работят по трасето и се опитват да локализират повредата. Не е сигурно и кога точно ще бъде възобновено движението на влаковете, допълниха от ведомството.

От компанията оператор на железопътната линия съобщиха, че между някои гари пътниците ще бъдат извозвани с автобуси. Тези, които пожелаят, ще могат да възстановят сумите за неизползваните си билети или ще могат да ги използват в избран и удобен за тях момент след заверка.

Последвайте канала на

Novini.bg
697 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини