Отложиха делата на 25 от задържаните в "Шок-2"

  • 18 декември 2012 16:53

  • 1256
  • 0
Отложиха делата на 25 от задържаните в "Шок-2"
© Булфото

Пловдивският окръжен съд допусна предаването на българския гражданин Слави Дончев, задържан при операция "Шок- 2", на съдебните власти на Република Италия с цел осъществяване на наказателно преследване спрямо него. Той може да обжалва в 5 дневен срок пред Апелативния съд.

Разглеждането по същество на европейските заповеди за арест спрямо останалите 25 български граждани, задържани при операцията, беше отложено. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Причината за отлагането е, че не са били представени от италианска страна държавни гаранции, че исканите лице ще бъдат върнати в България за изтърпяване на наложеното им в издаващата страна наказание, обясниха от Съдебната палата. Не са били представени в превод на български език и европейските заповеди за арест. Делата са насрочени съответно за 21 декември, 3 януари, 7 януари и 15 януари. С временна мярка за неотклонение " задържане под стража " са 24 от задържаните лица. Останалите двама - един мъж и една жена са под домашен арест.

Европейските заповеди за арест са издадени от съдия в италианския град Л`Акуила за участието им в трансгранична организирана престъпна група с разклонение в редица европейски и други държави с цел незаконно изработване, транспортиране, поставяне и управление на устройства "скимер". С тях заподозрените са записвали кодове на кредитни разплащателни карти, след което са изработвани фалшиви карти и са теглени пари, както в европейски, така и в други държави.

Последвайте канала на

1256 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини