Бандити разбиха две църкви в Поморийско

  • 18 декември 2012 12:49

  • 669
  • 0
Бандити разбиха две църкви в Поморийско
©

Нагли крадци не се посвениха да разбият църквите в поморийските села Александрово и Каменар седмица преди Коледа и обраха даренията на хората, оставени в православните храмове.

Бабаите са влезли през нощта в църквата «Покров на Пресвета Богородица» в с. Александрово като са изкъртили от пантите металната решетка пред входната врата и са разбили ключалката на входната PVC врата. Те счупили халките на двата катинара, с които е била затворена дървена кутия, използвана като каса за дарения. От нея са взели 30 лева на монети с различен номинал. Малко по-късно в полицията в Поморие е получено съобщение за втора кражба, но от църквата «Света Параскева» в село Каменар. Там апашите нахлули като счупили стъклопакета на прозорец. Отново от дървена кутия, използвана като каса за дарения, чрез скъсване халката на катинара е извършена кражба на 50 лева на стотинки. От плот над касата са взети още 10 лева на монети, както и медено бакърче с размер 15 см. в диаметър.

„Изключително жалко е това, което се случи. Подозираме, че крадците са едни и същи в двете села и силно се надявам това да не са местни хора. Апашите са били ниски хора, защото са успели да влязат през малко прозорче и са минали през олтара. Жената, която продава свещите, е влязла сутринта и е забелязала кражбата. Обрали са стотинките, а нанесоха щети на храм”, възмутено коментира кметът на село Каменар Петко Петков.

Последвайте канала на

Novini.bg
669 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини