10 нови влака ще има за столичното метро

  • 17 декември 2012 19:19

  • 1600
  • 1
10 нови влака ще има за столичното метро
©

През 2013 г. по проект на Столичната община ще бъдат доставени десет метровлака за нуждите на трасето към летището и бизнес парка в Младост на стойност около 50 млн.евро.

По друг проект догодина ще бъдат внесени нови нископодови трамвайни мотриси и над 120 нови газови автобуси. Това обяви столичният заместник-кмет Любомир Христов, предаде БТА.

В рамките на плана за модернизация на системите за управление на движението в столицата ще бъдат поставени шест нови светофарни уредби и енергоспестяващи LED секции. Ще бъдат подменени и пътните знаци.

Предстои ремонт на 15 мостове и съоръжения във Владая, Кремиковци, Нови Искър. Предвижда се да бъдат обновени и подлезите на бул. "България" и "Ботевградско шосе".

Един от основните приоритети в областта на транспорта за 2013 г. е уличното осветление, за което общината ще търси финансиране по фонд "Козлодуй" на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1600 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Центурион

2012.12.18 | 07:38

1
Стройте смело със нашите и на европейците пари ние нямаме нужда от инфраструктура важното вие софиански селендури да сте добре нас не ни мислете ние до година две или ще имигрираме трайно в някоя нормална страна !

Добави коментар

Водещи новини