Консервите свършват заради края на света

  • 17 декември 2012 07:22

  • 1361
  • 0
Консервите свършват заради края на света
©

Консервите, патроните и свещите са най-търсени из магазините у нас в последните седмици, показва проверка на "България днес".

Причината е, че те заемат централно място в списъка с най-важните и ценни приспособления и храни за края на света - 21 декември.

В кварталните магазини служителите забелязали, че напоследък масово хората се презапасяват с най-различни продукти от първа необходимост. Оказва се, че дори и хората, които са скептици към предсказанията на маите, решават все пак да се заредят с важните продукти.

Сред най-търсените стоки, освен консервите, са и лекарствата. Най-често хората си купуват противогрипни препарати, както и прахчета против настинки, обясняват фармацевти. Напоследък обаче често се случвало в аптеката да влязат хора, които искат да си вземат широкоспектърни антибиотици, за които по принцип се изисква рецепта. В част от дрогериите не било никак трудно и без документа те да се купят.

Най-потребните предмети и храни при апокалипсис е тема номер едно във форумите у нас. Една от мамите в популярен форум е направила списък, който включва доста неща, сред които амуниции за оръжие, маски за лице, дърва за камина, гумени ръкавици, свещи, фенери на батерии, шоколад, мляко на прах. Сред предпочитаните приспособления са и конец и игла, с които да се шият дрехите, ако те се скъсат и не се произвеждат нови.

Друга част от българите отиват и по-далеч и вече са си направили землянки, в които да се скрият през деня. Такъв е случаят в Самоков, където част от местните признават, че са си направили подобен окоп високо в Рила, където ще се изнесат, ако се стигне до апокалипсис.

"Там ще е най-сигурно", по-нависоко и далеч от големите градове, обяснява гражданка.

Последвайте канала на

1361 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини