Стрелецът от Кънектикът извършил касапницата, за да отмъсти на родителите си

  • 15 декември 2012 20:16

  • 6392
  • 8
Стрелецът от Кънектикът извършил касапницата, за да отмъсти на родителите си
©

Желание да отмъсти на родителите си заради семейните вражди. Това е подтикнало убиеца от Кънектикът да извърши касапницата, според първите анализи на мотивите за тежкото престъпление.

20-годишният Адам Ланза уби 20 деца и шестима преподаватели в училище в град Нютаун, след което се самоуби.

Случаят потресе не само Америка, но е целия свят. Това е най-кървавият инцидент в учебно заведение в историята на Съединените щати след стрелбата в Техническия университет във Вирджиния през 2007 г., когато загинаха общо 32 души. В страната е обявен четиридневен траур, а националните знамена са свалени наполовина.

„През последните години ни се случиха толкова много такива трагедии. И всеки път, когато гледам новините, реагирам не като президент, а както всеки човек по света, всеки родител,” заяви Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. „И това болезнено се потвори и днес. Знам, че няма родител в Америка, който да не усеща същата съкрушителна мъка, както и аз,” каза в петък държавният глава на САЩ.

Убиецът вероятно е страдал от Синдрома на Аспергер - форма на аутизъм, известна още като „синдром на малкия професор”. Това са първите предположения на психолозите за портрета на Ланза, съобщи БТВ.

Родителите на младия мъж били разделени, а той не си е говорил с по-големия брат от три години. Семейните раздори са причина първо да убие майка си, която е работела в училището като възпитател, а след това и да влезе в класните стаи.

Касапницата е била извършена с два пистолета и полуавтоматична пушка М-4, която е на въоръжение в близо 60 армии по света. Всичките оръжия са били придобити съобразно местното законодателство в щата Кънектикът.

Кървавият инцидент отново разбуни духовете в Съединените щати за свободната продажба на оръжие. Най-остро реагира кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, който е начело на Асоциацията на кметовете за контрол над оръжията. Блумбърг призова да се сложи край на празната риторика на политиците по този проблем, която не води до резултати.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
6392 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Гого

2012.12.20 | 17:38

8
В САЩ ги хранят с ГМО и това е резултата,за съжеление еврейте взеха връх и ни чака страшно бъдеще.
ГГГ

2012.12.17 | 20:18

4
ами няма ,как така ще е...ръгнаха срещу оня с мустачките,навремето, дето ги беше погнал и се бяха насрали от страх тогава!! не им слугуваше той- и покрай него немския народ-не им слугуваше нито на банките,нито на кретенските акъли !! не искаше роби на евреите,банките и кретенизмите да е немския народ и затова беше поел така..а покрай него и Европа щеше да печели! ама нанай..ха сега Европата ще се лашка и ще лапа вода ,щото зависи от старите,вечните еврейски кепитали,центрове и власт!! ама няма,ама лош човек..ама не знам си какво бил! ха сърбайте глобално дриснята на големия Брат или не знам си какъв кретенизъм сега! тепърва започва..това по филмите само ги "учи" да се избиват и да психясват..но иде РЕАЛНОТО кино..тогава ще видите!! АУТИЗЪМ-АЛАБАЛА..А ПО КИНАТА,А ОТВСЯКЪДЕ КАКВО БЪЛВАТЕ,БЕ,ЗАГРИЖЕНИ И УЖ НАСРАЛИ СЕ ОТ РАЗСТРОЙСТВО И СКРЪБ ХОРИЦА??! АБЕ,ГАДОВЕ,НАЛИ ВИЙ САМО ТОВА ПРОИЗВЕЖДАТЕ,ТОВА Е ВАШАТА "КУЛТУРА" И "ВЪЗПИТАНИЕ"..ВСЕКИ С ОРЪЖИЕ,,ЧЕ И ПО НЯКОЛКО! Е,ПРИ ТОЛКОЗ ОРЪЖИЕ НЯМА ЛИ ДА ИМА СТРЕЛКОВО КЛАНЕ ВСЕ НЯКЪДЕ,ВСЕ ОТ НЯКОЙ?! ОРЪЖИЯТА ОТ ФИЛМИТЕ ,А ОТТАМ И ОРЪЖИЯТА РЕАЛНИ В ЖИВОТА..НАМАЛИХА ЛИ КЛАНЕТО ИЛИ ГО УВЕЛИЧИХА???!!! САМО ЕДНО Е ПРОБЛЕМА- ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧВА НА НЕВИННИТЕ ДЕЦА,А НА СБИРОТАКА ДЪРТ И ИДИОТСКИ,КОЙТО РЪСИ ТИЯ ВЪЗПИТАНИЯ,А И ПРОИЗВЕЖДА ТИЯ ПУШКАЛА! АБЕ,АЛОУУ,КОГА БЕШЕ ДИВИЯ ЗАПАД..ОЩЕ СМЕ ТАМ,ЧЕ И ОТГОРЕ-ВЕЧЕ И ДАСКАЛИЦИ,И ПЕНСИОНЕРИ,И КЛОШАРИ ИМАТ ОРЪЖИЕ И БАЗУКИ??!! АМИ КАКВО ДА ГИ ПРАВЯТ,ЩЕ РЪЖДЯСАТ И..ЗАПОЧВА СТРЕЛБАТА!! ИЗРОДЕН СВЯТ,НО ЩЕ СЕ ИЗРАЖДА ОЩЕ ПОВЕЧЕ..ГМО И ПОДОБНИТЕ ЩЕ ВИ СЕ СТРУВАТ ДЕТКА ИГРА !!
munyo

2012.12.17 | 23:44

7
E sega veche she pensionirat site holivudski zvezdi, a i nashite deto gi imitirat. Otvrat-ne shteme da gi gledame kak se izbivat,kak pravyat biznes,sex,mafia Smrad,bratched,smrad
ali reza

2012.12.17 | 23:42

6
s golo dupe riba ne se lovi. za6to nqkoi balgarki mladej ne izvar6i podobno ne6to?b magazina sa zakuski ne se prodava orajie.
imid

2012.12.17 | 23:42

5
А дали само от "Синдрома на Аспергер? Дали светът не се разболява от непозната до сега болест на дълбоко неудволетворение от незбъднатите мечти да се живее по подобие на широко рекламираният безгрижен и щастлив живот на големите звезди?Тоталните забрани и ограничения налагани ни за наше "добро"?Измислената световна икономичяска криза? Над тези въпроси би следвало да се замислят управниците във всички страни по света!
случаен непознат

2012.12.17 | 18:28

1
Бе и на мен ми е кофти, че не съм богат като "звездите", но не отивам да срелям ...
za 2

2012.12.17 | 20:16

3
абе, простако селски, ти знаеш ли колко народ може да изтрепе един психар с брадва, например? или с голям нож, резачка и т.н.? ако трябва, с колата ще ги гази и пак ще стане касапница. ако някой си е наумил да убива, той ще намери начин. оръжията са инструменти - те нямат собствена воля. не ОРЪЖИЕТО те прави убиец. а виж сега другата страна на медала - влиза някакъв такъв психар в обществена сграда, почва да коли, да стреля - но някой от "жертвите" вади огнестрелно оръжие и му пръсва главата. нооо когато гражданите нямат оръжие, са безпомощна плячка на всякакви психари и бандити. ама явно на някой така му изнася.... и между другото мъж, който се обявява против оръжията, е или политик, или пед*рас.... ако това не е едно и също.

2012.12.17 | 18:29

2
Язък им за полицейската държава и тия само си пазят политиците , а обикновените хора да го духат.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини