Македония: Гърция дори е по - мека с нас, отколкото България

  • 15 декември 2012 15:54

  • 16871
  • 69
Македония: Гърция дори е по - мека с нас, отколкото България
©

"Отношението на Гърция към Македония в основата си е по-меко, отколкото това на България. Ще ни трябват 40 години, за да постигнем общо четене на историята с България, докато за решаване на спора с Гърция е нужен само един подпис". Това са само част от тезите, публикувани  в скопския печат днес, по повод позицията на България по темата Македония и искането на страната ни - да се постигнат първо добросъседски отношения и след това - да се определя дата за преговори за членство в ЕС за югозападния съсед.

"Македония може да живее и сто години без ЕС, но дали ЕС ще доживее сто години, е трудно да се каже", заявява Ристо Никовски, посланик и политически анализатор в интервю за скопския вестник „Вечер” . Според Ристо Никовски - „Филмът „Трето полувреме” на режисьора Дарко Митревски може да бъде само конкретен повод, за блокада от страна на България, за да помогне да се покаже правото лице. Позицията на България се гради с десетилетия и беше очаквана, заяви Ристо Никовски, посланик и политически анализатор.

„Всъщност, отношението на Гърция срещу нас е в основата си по-меко отколкото политиката на България. За гърците ние не сме приемливи като македонци, те искат марката Македония и монопола върху античните македонци и заради това искат да ни прекръстят. Не отричат, че сме отделен народ с отделен език... Само да не се наричаме - македонски. Ако се прекръстим, те веднага ще ни подрепят. Българите, от своя страна казват, вие не сте македонци, вие сте българи, вашият език е български диалект... Отричат всичко, което имаме и ни присвояват”, заявява Никовски.

„И въпреки това, че България беше в групата страни, които в Брюксел не подкрепи Македония да получи дата за преговори, премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г все още ни убеждава, че те са ни най-големия приятел”, коментира пък "Дневник" Вестникът публикува и коментар на Владо Бучковски, бивш премиер на Македония: „Българите не са наивни. И те имат избори догодина, и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заиграха националистически, флиртувайки с преобладаващото мнение на българската общественост”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
16871 69

Свързани новини

Коментари 69

Добави коментар
до Коци

2014.02.08 | 00:42

69
На 50% съм македонец, но съм роден, учил, служил, работя и живея в България, чувствам се на 100% Българин. Коци нещастник ти знаеш ли че 99г. МОЯ ТАНК Т55 на който съм служил в казармата ви го подариха на вас да си запазите независимостта бе маке, за да можеш ти сега да се биеш в гърдите и да казваш аз съм македонец и да плюеш срещу нас и България. На всички македонци трябва да ви стане ясно че всичко което имате и сте постигнали до момента го дължите единственно и само на нас Българските танкисти и артилеристи който си дадоха оръжието с радост за да се защититите от Албанците. Помогнахе ви точно навреме когато имахте нужда от нас. Защо Сърбите не ви помогнаха тогава а ? Знаете ли вие драги ми македонци че съм плакал от радост когато ви изпращах моя танк с мисълтта че го давам на братя да се защитят от мюсюлманите и да си защитят младата и крехка Държава.
на коци с любов

2013.06.24 | 02:24

68
коци, коци комунизма яко те друса
ТТ

2013.06.24 | 02:23

67
Те са Пакистанци скоро си доведоха Крал от Пакистан.....Честито:) не са българи,не са гърци те са ПАКИСТАНЦИ.Бързайте за Пакистан до като не са ви превзели Албания .С вашите неориентирани изявления това се очаква
Еладически кентавър

2013.06.24 | 02:22

66
На гърците винаги са им били по-меки от нашите! Сигурно е от зехтина.
E*B*ACHA2000

2013.06.24 | 02:21

59
Македония: Гърция дори е по - мека с нас, отколкото България > е*б*ете си май*ката ве! ко ревете като ку*р*ви само, мъжко достойнство нямате ли в Македония а?
коци

2013.06.24 | 02:21

65
За какво мъжко достойнство ми говориш бе п....а една, не забравихте ли вие кви мъже бехте когато си свалихте веднага гаштите на фашистите а 2001 когато имаше воина в македония гледахте и мълчахте като пу.., цялата история вие такава като на пу... !!! Вие за нас ше решавате в ЕУ, а кво представате вие в ЕУ, само криминал, бедотия и тешка простотия е тва е бг т.е булгаристан !!!

2013.06.24 | 02:21

64
Към"7": Тоя "Ристо Никовски", първо е погърчен (Николов- Ников), а след това посръбчен (Ников- НиковСКИ) - Ошашавени хора.
българин

2013.06.24 | 02:21

63
ее, хубаво де, разбрахме ги, че "що е маке, се осел е", ама тоя смотльо Христо Николов, както трябва да му е името, няма ама никакво право да ни критикува. Македония е част от България от времето на Пресиян до Санстефанска България, т.е. от 837-842 (смята се, че през тези години той присъединиява земите на запад от Струма) до 1878, като дори и след това, до края на Първата световна война македонците са били българи. Как може да бъдат отхвърлени 1100 години история с лека ръка???
Иво

2013.06.24 | 02:21

62
Не се тревожете, все "По-меки", ще ставаме, ама толкова меки че чак ще ви няма, абе ние за кво говорим,
Дулгер

2013.06.24 | 02:21

61
пиша от македония.... анализатор Ристо Никовски? как можете да публикувате такива глупости на хора като ристо никовски чиято задача е само да подтикват провокации към българия и бившата отоманска провинция гърция? аз напълно поддържам позицията която България взе и условията които постави за македония.... крайно време беше антическите македонци да схванат че не могат да крадат историята на българия.... сръбската пропаганда продължава и сега е моментът България да бъде порешителна спрямо антическите македонци и сръбско-албанските структури които контролират страната, т.е. федерацията фиром....

2013.06.24 | 02:19

55
Ристо, Ристоо, що се срамиш да се наречеш българин? Ели е србска твоята майка? Щото след 1944 сите българи станаха македонци. 70 години плюете България, а сакате бел хлеб да ручате. Чекайте си редот за Еуропата, щом не ви увира главата.
ххх

2013.06.24 | 02:21

60
ништо не разбирате бе влгари толку ви сече во тоа главите

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини