Русеф: Руската позиция относно конфликта в Сирия е правилна

  • 14 декември 2012 20:29

  • 1512
  • 0
Русеф: Руската позиция относно конфликта в Сирия е правилна
©

Президентът на Бразилия Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на заяви в Москва, че смята за продуктивна позицията на Русия по събитията в Близкия изток, предаде ИТАР-ТАСС.

"Смятаме за особено продуктивна позицията на Русия по събитията в Близкия изток, в частност събитията около Сирия. Разбираме руското безпокойство за въоръжените действия в Сирия и приветстваме усилията на Русия за решаване на този конфликт", заяви Русеф след среща с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Тя също допълни, че Бразилия приветства повишаването на статута на Палестина до страна-наблюдател нечлен на ООН. Бразилия освен това ще продължи усилията си за получаване на постоянно членство в Съвета за сигурност на ООН, каза Русеф.

Русия и Бразилия подписаха редица споразумения, сред които доставка на руски граждански хеликоптери Ка-62 за Бразилия, предаде АФП. Договорът предвижда доставка на седем хеликоптера с опция за още седем. Те ще се използват главно за транспорт към морските петролни платформи на бразилската компания Петробрас. Двете страни подписаха и споразумения за военно сътрудничество, партньорство в икономиката, науката и управлението на спортни събития. Русия и Бразилия са домакини на двете следващи световни първенства по футбол - Бразилия през 2014, а Русия през 2018 г., припомня АФП.

Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на заяви, че Бразилия търси руски инвеститори за откриване и експлоатация на залежи от петрол и природен газ, както и за производството на въоръжения и отбранително оборудване. Бразилия иска и сътрудничество с Русия в развитието на железопътни мрежи и изграждането на пристанищни инфраструктури. Бразилия е най-големият търговски партньор на Русия в Латинска Америка, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

БТА
1512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини