Психически и физически тормоз в забавачките

  • 14 декември 2012 10:31

  • 9603
  • 37
Психически и физически тормоз в забавачките
©

Лелките, които се грижат за децата в забавачките, се държат с тях като с животни, пропищяха майки. Освен че ги налагат, те им упражняват психически тормоз – някои от учителките не пускат малчуганите до тоалетна по време на сън и те се изпускат в гащите. Много родители се оплакват, че прибирали децата си от градината с наранявания и контузии, а понякога се е налагала лекарска помощ, пише “Телеграф”.

Такъв е случаят с майка, която няколко поредни пъти взема сина си със синини от забавачката. Последният път лицето на малчугана било в шокиращо състояние, а лелките й казвали, че не са видели какво се е случило. Жената завела сина си на педиатър, който й издал документ за състоянието му, след което я посъветвал да мине през Съдебна медицина. Там са установили по какъв начин точно са нанесени ударите върху личицето на детето и били потресени от състоянието. Майка е убедена, че детето е бито и то не от друго хлапе. Затова подала сигнал в полицията и останалите компетентни институции. “Имахме посещения от Закрила на детето, ходили са и при педиатърката му и в градината, където той вече беше преместен в друга група. В момента очаквам от тях насока за психолог”, разказа жената.

Майка с псевдоним DESIGA, чийто син е на 5 годинки, разказва как един ден отишла да прибере хлапето си от забавачката и когато отворила шкафчето му й замирисало на изпражнения. “Отварям найлончето и виждам наакани гащета, напишкана пижама. Но детето от години не е правило така. Задавам въпроси – отговорът е “Ами като станаха от сън, той беше наакан”. Питам детето – той ме гледа и мълчи уплашен. Това беше първият сигнал з мен, че нещо нередно се случва. Тръгваме за дома – детето е непривично напрегнато и нервно”, пише потребителка на бебешки форум. Когато се прибират, и тя най-после успяла да успокои сина си, той й споделя, че се е наакал, защото не е посмял да стане от леглото. “Следваха дълги обяснения как на му е било разрешено да стане, разказва още ужасената майка.

Малко след нейния пост се включва и друга потребителка с подобен проблем. “Аз също водя обречена война за сина ми, който е в яслата. Нарочен е за лош от една от лелките, оставян е да се напишква в леглото – мокър, а е с бронхиална астма. За капак от вчера е с нова дума в речника – чиба(така го гони въпросната лелка), пише жената.

Друга майка разказва ужасяваща история за инциденти с детето й, при един от които бузата на детето била пробита. Детето е заведено в “Пирогов” и е прегледано от неврохирург, а бузата бе залепена. “При въпроса ми какво се е случило, госпожата започва да ми обяснява, че тя нищо не е видяла”, оплаква се майката.

От дирекция “Образование” към общината обясниха, че инцидентът станал в час по музика. Тогава детето се е спънало и паднало, като си е порязало бузата.

Това обаче не е бил единственият случай, при който детето било пострадало. Същата майка прибирала сина си с синина по окото и по бузата, като и тогава учителките се оправдали, че не са видели какво се е случило.

След време жената обаче получила обаждане от детската градина по време на работа. Когато отишла да вземе хлапето, то било с “видима травма на дясното око, разцепен клепач, рана под окото и синина на носа. Майката се оплакала на директорката и оттогава учителките започнали да упражняват психически тормоз върху малчугана.

Друга майка пък разказва за фрапантна история, при която учителка залепила усата на детето й с лепенка, за да не говори.

Една от най-шокиращите истории, споделени в интернет пространството, идва от майка, чието дете се е прибрало с дупка между очите от забит в главата му молив.”Няколко дни след като синът ми бе определен от госпожите за прекрасно дете, той се прибра с дупка между очите от забит в главата му молив. Това се случва в ден петък. Не получих никакво обяснение и в понеделник сутринта той не искаше да влезе в градината от страх. Говорих с директорката и тя лично го заведе в неговата група. След като отидох да го взема, същият ден учителката ме нападна с обяснения колко лошо е детето ми, как провокира другите да го бият, колко е изостанал и т.н. От този ден започна страхотен тормоз върху сина ми и след като в четвъртък са си позволили дори да го ударят, аз взех решение да не го пускам повече на градина. Не знам как е възможно да се случват такива неща”, пише майката.

Последвайте канала на

9603 37

Коментари 37

Добави коментар
007

2015.12.06 | 17:34

36
Също си е нормална практика госпожите да отварят прозорците и вратите за да стане течение и да се разболеят децата, и на другия ден половината група я няма на детска. Така госпожите си гледат кефа и не се занимават с разни врякащи деца. Такива са много от нашите мили госпожи в детските градини. Представям си как отглеждат собствените си деца... Тези в детската градина на детето ми, слава богу, са по-свестни и мисля, че не правят такива неща. И имат късмет, че какъвто съм откачен, току-виж ме писали по вестниците...
Чочо

2015.12.06 | 17:35

37
Всъщност, най-редовният номер е да не се осъществява никакъв контрол от т.нар. медицински сестри (лелки) по отношение на децата, които идват сутрин на ясла/градина - болни деца, сополиви, нечистоплътни, агресивни и т.н. За лелките е по-важно е да има по-малко деца да им се пречкат и съвсем съзнателно правят така, че децата да са болни през седмица. В яслата, където ходеше преди детето ми от 2г. до 2.5г., бяха я дресирали като куче и детето ми само като ги видеше лелките и не смееше да гъкне. Вие се сещайте за какви методи на възпитание става въпрос и то спрямо съвсем невръстни. Да не говорим, че на 5-6 пъти съм вземал детето с наакани гащи, а лелките си пушат навън и мрънкат, ако дойдеш след 5:30. Няма да отварям темата за боклуците, с които хранят децата ни по тези заведения и които ги увреждат за цял живот. А после ми говорете за социализиране, задължителност и санкции от загрижената ни държава.
Melinda

2015.12.06 | 17:34

35
След това, господа депутати искайте да си пускаме децата от 4 годинки на детска градина. Безумие!!!!!!
мутра

2015.12.06 | 17:34

34
Ако разбера за такива издевателства върху детето ми от страна на лелките,без никакви скруполи всичките ще ги инвалидизирам до живот. Няма да им слушам тъпите оправдания а ще ги разпилея гадните помиярки.

2015.12.06 | 17:33

33
Майка с псевдоним DESIGA??????? хахахахахаахахахахахахахаха анонимна кранта пика под сайванта хахахахахахаха тая майка сигурно е дрът педофил със садо-мазо наклонности
анонимен

2013.02.15 | 14:33

14
Абе ненормалник/ца ти нормално същество ли си бе? Нека се случват такива неща с твоите деца ако имаш, пък да видим каква песен ще пееш тогава.
инж.

2015.12.06 | 17:33

32
Каква закрила на детето бе, ако набарам някоя леличка, чистачка, или учителка да се държи така с детето ми няма да чакам никаква институция, ще я намеря и няма и пишман ще стане че ме е срещнала.
milen

2013.02.15 | 14:31

13
ami ne si pra6taite deteto na gradina i tova e
Чочо

2015.12.06 | 17:33

31
Ами аз вече не го и пращам на градина, но милата ни държава иска да ме задължи и съответно да ме санкционира, ако не го пратя.
uihihi

2012.12.15 | 00:23

5
убий тапака с мъчание!
и аз съм майка, но

2015.12.06 | 17:32

29
Много се извинявам, но това не ми се вярва да е истина. В днешно време ни биха си позволили такива волности.
gali_ya

2015.12.06 | 17:33

30
Молете се да не ви се случва. Преди 1 месец заведах сутринта здраво, нормално дете, а вечерта си го взех треперещо и сковано, дете ми бе със силни нервни тикове от детската градина. Детето ми ходеше със желание и никога не е плакал или да е мрънкал че не иска да ходи. Сега не иска и да чуе да ходи пак

2015.12.06 | 17:31

28
Още помня как ни изкарваха на двора лятото и не ни даваха да отиваме да пием вода.Накрая вадят една дамаджанка и ние ще се избием за глътка вода.По нахалните естествено се напиваха пък другите...Почти 40 годишен съм и още ми е пред очите.
Към 15

2015.12.06 | 17:30

27
Не Ви се вярва ли ? В градината не сме имали подобни проблеми с децата си. Но ми идва да хвърля един як пердах на класната на малкия. Не съм го направил само защото съм наясно, че ще му дам лош пример. А Ви уверявам, че го заслужава. Тя направи и невъзможното детето да намрази училището.
fhgdfhd

2013.02.15 | 14:30

12
pri idiotite e taka.. edna bava4ka gleda nad 10 deca.. tq da ne e zveroukrotitel ?? za da spestqt pari roditelite za koli, novi telefoni, novi bijuta, ot hubavite prezervativi, te o6tetqvat decata si ot ka4estveni griji.. za takiva roditeli ---> GORENE NA KLADA ;) kato iskate 1 gleda4ka da gleda 20 deca za nqkvi mizerni pari, taka 6te stava ;)
Ники

2015.12.06 | 17:29

26
Господин dsfhglaino, ти откъде знаеш че родителите имат финансова възможност да пращат децата си в частни градини а решават да не го правят? Събирали пари за телевизори и презервативи... А какво ще кажеш за сметки за парно и хляб? Все пък живеем в България, най-бедната дупка в Европа. А ти имаш ли деца и говориш така? Ако да, къде ги пращаш да ти ги гледат? Чух че в Бъкингам няма свободни места. Седнал милият той да оправдава тормоза над децата с това че тези пачаври не получавали достатъчно пари. Ами да излязат на магистралата и да се захванат с нещо по-доходоносно като не им харесват тези заплати. Никой не ги държи насила там. Повечето са свестни жени но наистина се намират и такива изроди които си избиват комплексите върху дечицата.
кдкдктдз

2015.12.06 | 17:29

25
ама като и се виждат мижави парите или не се чувства като звероукротител да си намери друга работа какво толкова

Добави коментар

Водещи новини