Хванаха телефонни измамници

  • 14 декември 2012 09:52

  • 595
  • 0
Хванаха телефонни измамници
©

8 телефонни измамници, действали на територията на Пловдив са задържани за 72 часа, съобщават от Районната прокуратура. При акцията, която е проведена на територията на гр. Вятово, обл. Русе, са извършени множество претърсвания на адреси, заяви за Дарик радио прокурор Атанас Илиев. Задържаните са 7 мъже и една жена на възраст между 36 и 22 години.

Срещу 7 от тях са повдигнати обвинения за измама, извършена при условията на предварително сговаряне и опасен рецидив. В следствие на измамите на пострадалите са причинени имотни вреди общо в размер около 23 000 лв., 3000 канадски долара и 520 евро, като са били предотвратени две от измамите, при които са поискани общо 20 000 лева.

Във всички установени случаи извършителите са действали по една и съща схема – звъни се на телефона на пострадалия, който бива заблуден, че негов близък е пострадал тежко от пътно-транспортно произшествие и спешно следва да бъде опериран в болнично заведение, за която операция обаче е необходимо незабавно да бъде предоставена определена сума пари.

Последвайте канала на

595 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини