Отоплителният сезон няма да стартира с шокови сметки за парно

  • 13 декември 2012 14:32

  • 590
  • 0
Отоплителният сезон няма да стартира с шокови сметки за парно
©

Топлинните счетоводители не очакват шокови сметки за парно и топла вода след началото на отоплителния сезон, информира БНР.

Първите сметки за топлоенергия ще бъдат готови в събота, заяви Ася Ангелова, управител на една от фирмите за дялово разпределение. "Въз основа на тези енергии, които сме обработили в началото на месеца, няма да има шокиращо високи сметки. Първата причина е, че отоплителният сезон започна постепенно след 6-и, 7-и, 8-и ноември в зависимост вече от поетапното включване на отоплението в София. Другото нещо, което допринесе за това, е, че не беше особено студено, така че може да успокоим потребителите", каза Ангелова.

Според нея няма да има извънредно отчитане след 1-ви януари, когато ще влязат в сила новите, по-ниски, цени на топлофикационните услуги.

"Както обикновено, "Топлофикация" ще мине, ще отчете този топломер в абонатната станция и съответно ние ще разпределиме енергията на база отчетите в абонатната станция и тя ще се остойности вече по новата, по-ниска цена", заяви още Ангелова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
590 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини