Сирийската армия обстрелва с ракети бунтовниците

  • 12 декември 2012 21:37

  • 565
  • 0
Сирийската армия обстрелва с ракети бунтовниците
©

Сирийската армия е изстреляла няколко ракети "Скъд" по позиции на бунтовниците, съобщи Ройтерс, като се позова на високопоставен източник в САЩ, пожелал да не се споменава по име.

Изстрелването на ракети според Ройтерс е признак за ескалация на военните действия в Сирия, посочва агенцията. В Брюксел представител на НАТО също обяви, че в Сирия тази седмица са били изстреляни няколко ракети с малък обсег. "Съюзническото разузнаване засече изстрелването на няколко ракети с малък обсег по-рано тази седмица. Траекторията и разстоянието на изминатото от ракетите разстояние дават основания да се смята, че това са били ракети "Скъд", посочил източникът.

По-рано днес се появиха и съобщения, че сирийската армия е използвала запалителни бомби срещу бунтовниците. Боевете държат като в капан десетки хиляди сирийци в град Деир аз Зур, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на международната хуманитарна организация "Лекари без граници". Жителите на града имат спешна нужда от медицински екипи, които да евакуират ранените.

По-рано днес пред комплекса на сирийското външно министерство бе извършен атентат с кола-бомба и две други взривни устройства. Сирийските власти все още не са съобщили за жертви, засега се твърди, че 11 души са били хоспитализирани, предаде ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
565 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини