Детска градина е превърната в строителна площадка

  • 12 декември 2012 21:29

  • 850
  • 0
Детска градина е превърната в строителна площадка
©

167 детска градина "Малкият принц" е превърната в строителна площадка.

За това сигнализираха родители, притеснени за безопасността на децата си, съобщи БНТ. Строителните работи са част от мащабна реконструкция, започнала едва преди две седмици. При земетресението през май няколко стени на детското заведение се напукаха.

Децата от блок 2 на детската градина "Малкия принц" започват учебната година в други детски заведения. Родителите са уведомени, че това е временна мярка, налагаща се от предстоящото укрепване на сградите с оглед за всяко дете да има подсигурено място в детско заведение.

Никой обаче не им казва кога ще започне ремонтът и колко време ще продължи. На 10 декември децата се връщат в своята детска градина, където ремонтът продължава, а те са принудени по цял ден да стоят затворени в помещенията.

От район Триадица  отговориха, че основната причина, за да се забави ремонтът, е наложилото се допълнително обследване на сградата след земетресението и спазването на Закона за обществените поръчки. Днес заместник-кметовете на София Ирина Савина и Тодор Чобанов направиха проверка на място.

Според закона, цялата територия на детската градина се смята за строителна площадка и на нея се допускат само работещи там или други лица, които използват осигурените им лични предпазни средства и специални работни облекла.

Последвайте канала на

Десислава Станева
850 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини