Варна поде кампания "Закуска за бездомник"

  • 12 декември 2012 16:29

  • 1986
  • 0
Варна поде кампания "Закуска за бездомник"
©

Кампания "Закуска за бездомник" стартира на 15 декември във Варна. Зад инициативата стоят група млади хора, мотивирани от желанието в условията на повсеместна икономическа криза да окажат помощ на една крайно нуждаеща се и изолирана социална група - хората без дом, предаде Varna24.

Идеята на организаторите е да привлекат вниманието на обществото към обострящият се световен проблем - все повече хора остават без дом, закрила и препитание.

На 15 декември - събота, в централните райони на град Варна ще се раздават рекламни материали и разяснителни листовки за кампанията. Жителите и гостите на морската столица, желаещи да станат част от благородната кауза, ще бъдат приканвани да отделят от собствените си средства 1 лв. и да закупят закуска за един бездомник.

За целта организаторите ще се позиционират в близост до закусвални, пекарни и фурни за топли закуски.

Желанието на инициаторите на проекта е кампанията да не остане в рамките на едно спорадично дело, а да се разгърне в ежемесечни акции, когато в последната събота на всеки месец тази проява на съпричастност към низвергнатата обществена прослойка да стане традиция.

Последвайте канала на

1986 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини