Въздухът в Никопол е замърсен с амоняк

  • 12 декември 2012 14:36

  • 1260
  • 0
Въздухът в Никопол е замърсен с амоняк
© Община Никопол

Ново замърсяване на въздуха в Никопол с амоняк е регистрирано тази сутрин. Това съобщи на сайта си Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/.

Автоматичната измервателна станция /АИС/ в града е регистрирала две концентрации на амоняк в интервала от 6.00 часа до 7.00 часа. Превишението на допустимата средночасова норма е 2,55 пъти. Според специалистите от Регионалната инспекция по околна среда и води в Плевен наднормените стойности се дължат на трансграничен пренос на емисии от химически завод в румънския град Турну Мъгуреле.

Наднормено съдържание на азотен диоксид във въздуха е измерено вчера в Перник, при АИС "Шахтьор". Стойностите са 1,04 пъти над средночасовата норма. Фини прахови частици в повече са регистрирани вчера в 13 града на страната. Стойностите са най-високи в Смолян и Перник - съответно - 2,76 и 2,06 пъти над средноденонощната норма. В София наднормено запрашаване е установено при четири от измервателните станции - "Дружба", "Надежда", "Орлов мост" и "Хиподрума", като стойностите са между 1,08 и 1,58 пъти над
нормата.

Последвайте канала на

1260 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини