Софийски бизнесмен мами с "пирамида"

  • 12 декември 2012 11:10

  • 1221
  • 0
Софийски бизнесмен мами с "пирамида"
©

Управител на столично дружество е задържан заради незаконна финансова дейност, съобщиха от пресцентъра на МВР. Специализираната полицейска операция в София е проведена от служители на ГД “Национална полиция“ и ДАНС. До реализацията се стигнало след постъпил сигнал от БНБ за извършвана незаконна финансова дейност от дружеството.

В хода на разследването служителите на Икономическа полиция установили, че едноличният собственик на фирмата генерирал сериозни финансови постъпления под формата на заеми, предоставени предимно от физически лица. В замяна им обещавал висока възвращаемост на инвестицията, достигаща до 70% от дадената сума. Всички тези действия били извършвани в нарушение на закона - без наличието на задължителен лиценз от БНБ и Комисията за финансов надзор.

Управителят на дружеството е с наложена марка „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.252 от НК. Материалите по случая са предадени на Софийската градска прокуратура. Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1221 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини