Кунева: Огромно зловоние се носи покрай кризата с КС

  • 12 декември 2012 08:18

  • 2568
  • 16
Кунева: Огромно зловоние се носи покрай кризата с КС
© Булфото

Не трябва да забравяме, че Македония подкрепи България за членството ни в ЕС. Отношенията между двете държави тогава бяха добри, но се влошиха след агресивната политика от страна на западната ни съседка. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по повод отказа на България да посочи дата за македонското членство в ЕС.

"Не се прави така. Успех е, когато страните не се сблъскват по този начин, защото така помагаме на онези най-мрачни сили в македонската политика. Не дай Боже и българското правителство да храни популярността си чрез лоши отношения със съседите", добави тя.

Според нея институционалната криза около Конституционния съд е излязла извън контрол. "Фасадата се пропука и се разнесе страхотно зловоние. Колкото и тежки думи да се кажат, няма да са достатъчни", добави тя. Кунева призова председателя на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 да не чака премиера, а да направи обществен съвет, който да предложи трима кандидати за конституционен съдия. "Трябва да се направи нещо като огневи вал между политиците и предложените за конституционни съдии. Създаването на такова междинно обществено звено е единственото, което може да спаси институциите от пълно разрушение", убедена е Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Според нея правителството води лицемерна политика, тъй като отказва да повиши социални плащания, като даде например исканите от майките средства за отглеждане на дете, отказва да даде коледни надбавки на пенсионерите с мотива, че няма пари в бюджета, а в същото време чиновници в различни министерства и магистратите ще получат допълнителни пари за празниците, а субсидиите на партиите не са намалени заради кризата. "Докато съм в политиката, ще следя какво казват хората. Това трябва да е спасителното въже, за което да се хванат политиците. Концентрирала съм се върху това, да направя ефективна политиката в България. Както във футбола, трябва да следиш топката, а не какво правят другите играчи на терена - иначе няма да вкараш гол", завърши лидерът на "Движение България на гражданите".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2568 16

Коментари 16

Добави коментар
У лево Кунееее!

2013.01.10 | 09:40

16
Тая па пръдла кой я пита?Аре у лево другарката Пръднова с царско-комунистически претенции!
зарко иванов

2013.01.10 | 09:40

15
За съжаление политиката на ББ за невдигане на помоща за отглеждане на деца е правилна.Ако я бяха увеличили това щеше да доведе до нов бум на раждаемост на мургави българи,за което щяхме да плащаме ние работещите и плащащи данъци и осигуровки не толкова мургави българи.
бабо кунева накьде сега-бьрзам щурчо да духам супа

2013.01.10 | 09:40

14
дьрто бабе е вече не става.
Гражданин

2013.01.10 | 09:40

13
Зловонието идва от вас и вашите създатели(БКП-БСП) г-жо Пръмова,защото съдебната система е просмукана от комунизъм и корупция.Още дълги години вашето зловоние ще трови българския народ.(Дай Боже да не съм прав)
Iwa

2013.01.10 | 09:40

12
Голям разбирач на зловония се оказа Кунева, а не си дава сметка, че около нея вони още по-силно - и като калпав политик, и като малоумна сбироташка партия. Поне да си трае!

2013.01.10 | 09:39

11
тя иска сама да краде и управлява изрода

2013.01.10 | 09:39

10
ми и ти смърдиш....
ДО БОГ

2013.01.10 | 09:39

9
ЧУЙ МОЛБАТА МИ ГОСПОДИ И НАПРАВИ ГЛАСУВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ,,освободи само пенсионерите, ромите и автобусите на съседни нам държави ,,. САМО ТАКА ЩЕ МОЖЕШ ДА СИ СЪБЕРЕШ ВЕРЕСИИТЕ И ДА НИ ДАДЕШ ВЯРА В БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ГЛЕДАМЕ И ПИТАМЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ КОЙ МИ ПРЪДНА В ГАЩИТЕ. Тогава и ТЕ и ТОЙ и ... ще си получат заслуженото. АМИН
Катя

2013.01.10 | 09:39

8
Много просташки се е изказала Кунева, не подхожда на претенциите й!
Nadq

2013.01.10 | 09:39

7
Кунева разбира от зловонни миризми,та около нея винаги се носят именно такива.Онзи,който я финансира и той смърди чак от Сингапур...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини