Израел планира PR кампания срещу палестинските лидери

  • 11 декември 2012 20:24

  • 741
  • 0
Израел планира PR кампания срещу палестинските лидери
© Снимка © Getty Images/Guliver

Израелското правителство е пристъпило към реализация на специалната си програма за дискредитиране на палестинските лидери в западните медии, съобщи израелският вестник "Йедиот ахронот", цитиран от "Дневник".

Според авторите на кампанията, палестинският президент Махмуд Аббас и генералният секретар на движението "Хамас", което управлява Ивицата Газа, Халед Мешаал, трябва да бъдат представени в очите на западната публика като единомишленици, които отричат необходимостта от възобновяване на мирния процес.

В рамките на тази програма външният министър Авигдор Либерман възнамерява да инструктира министерството да публикува реклами в редица авторитетни чуждестранни вестници. В тези реклами ще има текст и снимки, като на снимките ще бъдат Аббас и Мешаал, които се прегръщат и приветстват.

Според "Йедиот ахронот" планът на Либерман се сблъскал с вътрешна съпротива. Сътрудниците в различните израелски посолства казали на Либерман, че подобни, на практика платени публикации подкопават достоверността на написаното. Европейски PR компании, наети от министерството, също казали, че кампанията е проблематична. В крайна сметка специалистите успели да убедят министъра и той се съгласил на следния вариант: текст и снимки ще бъдат публикувани в пет, а не десет чуждестранни издания, при това от името не на посолствата, а на влиятелни еврейски организации.

През последните няколко дни Израел все по-ожесточено се противопоставя на намерението на различни палестински движения да обединят сили и да създадат единно правителство. Според израелските власти Махмуд Аббас не бива да си сътрудничи с "Хамас", тъй като в Израел, САЩ и ЕС движението е признато за терористична организация. Аббас, от своя страна, отвръща, че подобно сътрудничество е в рамките на вътрешните работи на Палестина.

Последвайте канала на

741 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини