"Арго" е най-добрият филм според АФИ

  • 11 декември 2012 10:57

  • 2359
  • 0
"Арго" е най-добрият филм според АФИ
©

Американският филмов институт (АФИ) обяви за най-добър филм на 2012 г. продукцията "Операция Арго" ("Арго"). Вчера на уебсайтът на организацията бе публикуван и пълния списък с филмите, които са били номинирани за наградата. 

Драмата на Бен Афлек, който сам играе главната роля в лентата, бе прожектирана за пръв път на 12 октомври т.г. Оттогава до днес приходите, инкасирани от продажбата на билети възлизат на 160 милиона щатски долара.

Второ място зае филмът на Бен Зайтлин "Зверове от дивия юг" ("Зверове на Южна Wild"), по-рано спечелил "Сънданс" и получил премията "Gotham Award" за най-добра режисура и "Златната камера" в Кан, както и признанието за най-добър филмов на фестивала в Лондон.

На трето място е класиран новият филм за Батман "The Dark Knight: Легендата продължава". По-нататък списъка включва уестърна на Куентин Тарантино "Джанго освободен", мюзикъла на Том Хупър "Клетниците", драмата на Ънг Лий "Животът на Пи", "Линкълн" на Стивън Спилбърг и др. 

От институтът обявиха, че основният критерий за създаването на списъка са изключителните постижения в областта на киното и ефектът на филма върху обществото и културата.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2359 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини